NETKO JE IPAK KRIV ZA SMRT KOBEJA BRYANTA I NJEGOVE KĆERI? / Pojavila se zastrašujuća informacija. Bilo je dramatično uoči pada

Image
Foto: Profimedia

Sada se pojavila nova informacija koja zapravo implicira kako bi pilot mogao biti krivac za nesreću

27.1.2020.
10:22
Profimedia
VOYO logo

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

TMZ prenosi kako je kontrola leta prvi put vidjela Bryantov helikopter iznad zoološkog vrta u LA-u te da je šest puta kružio nad gradom na dosta nižoj visini čekajući da se magla raščisti. Pilot je kontaktirao kontrolni toranj u 9.30 i u tornju su znali da je helikopter kružio 15-ak minuta, a nakon toga je pilot krenuo prema jugu u još gušću maglu. No, očito nitko nije bio svjestan da idu prema obližnjim planinama. Pilot se odjednom naglo uzdigao sa 260 metara visine na 600 metara visine, a trenutak kasnije zabili su se u planinu brzinom od 300 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sada se pojavila nova informacija koja zapravo implicira kako bi pilot mogao biti krivac za nesreću. Daily Mail tvrdi kako je pilot bio upozoren da leti prenisko malo prije nego što se zabio u planinu. Audiosnimka s kontrolnog tornja otkriva da je pilot Kobeovog helikoptera bio upozoren da leti prenisko. "Još uvijek ste prenisko za let na ovom vremenu", rečeno je to pilotu iz kontrole.

Image
Image

Trebao je sletjeti, ali nije mogao

Izvori iz krugova zrakoplovstva kazali su im kako je u području gdje je pao helikopter bila vrlo gusta magla te da su iz kontrole odlučili prizemljiti sve zrakoplove. Pilot helikoptera Kobea Bryanta trebao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta dok je čekao dopuštenje za sletanje zbog loših vremenskih uvjeta i jer se stvorio red za slijetanje na aerodromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor je također rekao da je Bryantov helikopter imao dva motora pa se ne bi srušio da je ostao bez jednog motora. "Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera", rekao je izvor. Naglasio je izvor kako je Kobeov helikopter star 20 godina, a riječ je o helikopteru Sikorsky S-76. Kazao je i kako njima najčešće upravljaju dva pilota, no Bryantovim helikopterom upravljao samo jedan pilot.

"Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja", napomenuo je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo