NE PAMTIMO OVAKO NAPETU ZAVRŠNICU: / Boston na krilima čudesnog tandema pregazio Heat. Miamiju sada opasno visi naslov

Image

Ključnom se za pobjedu Celticsa pokazala treća četvrtina dvoboja u kojoj su zaostatak od sedam koševa

26.9.2020.
8:52
VOYO logo

Košarkaši Bostona svladali su Miami sa 121-108 u petoj utakmici finala Istočne konferencije doigravanja za NBA prvaka i smanjili prednost Heata na 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Ključnom se za pobjedu Celticsa pokazala treća četvrtina dvoboja u kojoj su zaostatak od sedam koševa (51-58) na poluvremenu pretvorili u prednost od devet poena (92-83) za posljednju četvrtinu ubacivš pritom 41 koš svojim suparnicima (41-25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jayson Tatum je u tom dijelu utakmice postigao 17 od svojeg 31 koša na utakmici u kojoj je imao još i deset skokova te šest asistencija. Jaylen Brown je ubacio 28 poena, a po 15 koševa su postigli Kemba Walker i Daniel Theis, čemu je njemački centar dodao i 13 skokova. Marcus Smart je napunio statističke stupce sa 12 koševa, osam skokova i osam asistencija.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Goran Dragic (7) of the Miami Heat holds the ball as T.J. Warren (1) of the Indiana Pacers defends during the first half of game three of the first-round playoff series on Saturday, August 23, 2020 at AdventHealth Arena in Lake Buena Vista, Florida.,Image: 554673286, License: Rights-managed, Restrictions: HODELETE NC **FOR USE WITH THIS STORY ONLY**, Model Release: no

Prilika za finale ili sedma utakmica

Za razliku od četvrte utakmice Boston je nadskakao Miami (50-38) i imao jednu izgubljenu loptu manje (11-12). Miami je završio utakmicu sa samo sedam pogođenih trica iz 36 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Heata bio je Slovenac Goran Dragić sa 23 koša, dok je Duncan Robinson ubacio 20. Jimmy Butler je završio dvoboj sa 17 poena, osam skokova i osam asistencija, a junak četvrte utakmice Tyler Herro je ubacio 14 koševa.

U noći s nedjelje na ponedjeljak (2.30 sati)Boston i Miami će odigrati šestu utakmicu u kojoj će Heat imati drugu priliku za plasman u veliko finale, a Celticsi tražiti put prema odlučujućoj, sedmoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći sa subote na nedjelju (3 sata) na rasporedu je peta utakmica finala Zapadne konferencije u koju Los Angeles Lakersi ulaze s vodstvom 3-1 protiv Denvera i mogu osigurati plasman u veliko NBA finale. U toj će utakmici možda biti bez svog prvog centra Anthonyja Davisa, čiji je nastup upitan zbog ozljede gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo