NCAA / titula za Luivil (VIDEO)

Univerzitet Luivil osvojio je titulu pobedom nad Mičigenom u finalu završnog turnira u Atlanti

9.4.2013.
13:04
VOYO logo

Univerzitet Lujvil Kardinals osvojio je titulu prvaka NCAA lige, pošto je u finalnoj utakmici savladao Mičigen sa 82:76.

Finalna utakmica odigrana je u "Džordžija domu" u Atlanti pred više od 74.000 gledalaca, a do treće titule u istoriji je predvodio Pejton Siva sa 18 koševa, šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored Sive u pobedničkom timu istakli su se Luke Henkog sa 22 poena i Čejn Behenan koji je utakmicu završio sa 15 koševa i 13 skokova.

Košarkaši Luivila su trijumf posvetili povređenom saigraču Kevinu Veru, koji je pre nedelju dana doživeo dvostruki otvoreni prelom noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobednički tim sa klupe je predvodio legendarni trener Rik Pitino, kome je ovo druga titula u karijeri. Prethodno je Pitino bio najbolji 1996. sa Kentakijem.

Iskusni stručnjak je tako u jednom danu stekao dva velika priznanja. Najpre je postao član Kuće slavnih u Springfildu, a posle finalne utakmice protiv Mičigena i prvi trener u istoriji NCAA lige koji je osvojio šampionsku titulu sa dva različita univerziteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo