NBA / Sudar Hrvata: Šarić briljirao, Šamanić izborio NBA ugovor za sljedeću sezonu

Image

Šarić bio jedini 'double-double' kod Thundera, Šamanić vjerojatno izborio NBA ugovor za sljedeću sezonu

7.4.2023.
8:43
VOYO logo

Oklahoma City Thunder je noćas po našem vremenu slavio s 114-98 u gostima kod Utaha Jazza u Salt Lake Cityju, za koje je Luka Šamanić imao 8 koševa, 3 skoka i 4 asista za 31 minutu igre, dok je Dario Šarić za Thunder ubilježio  14 poena, 10 skokova i asist za 23 minute igre. 

Jazzeri eliminirani

Shai Gilgeous-Alexander zabio je 22 poena i pomogao gostujućem Oklahoma Cityju da prekine niz od tri poraza pobjedom u Salt Lake Cityju. Jazzeri su porazom eliminirani iz playoffa, a Thunder će izboriti mjesto u play-inu ukoliko pobjedi Memphis Grizzliese u nedjelju poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je bio jedini "double-double" kod Thundera, za koji je Josh Giddy dao 17 poena, osam skokova i osam asistencija. Kris Dunn završio je s 22 koša, osam asistencija i sedam skokova, dok je Kelly Olynyk sa 16 koševa, 14 skokova i osam asistencija bio najbolji kod Jazza. Šamanić igra na desetodnevni ugovor za Jazz, a svojim izvedbama mogao bi izboriti ugovor za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijim informacijama, Utah Jazz planira dati ugovor za sezonu 2023./2024. Luki Šamaniću, javio je poznati NBA insider Adrian Wojnarowski. Hrvatski košarkaš koji je pružao odlične partije u razvojnoj NBA G ligi dobio je prvo desetodnevni ugovor s franšizom iz Salt Lake Cityja, a kroz to razdoblje dokazao je da može pripadati NBA eliti čiji će dio i biti u sljedećoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet utakmica u dresu Jazza, Šamanić je bilježio 7.3 koša, 4.3 skoka i 1.8 asistencije u prosjeku. Te brojke ostvarivao je za 20 minuta prosječno provedenih na parketu igrajući protiv San Antonio Spursa, Boston Celticsa, Brooklyn Netsa, Los Angles Lakersa i Oklahoma City Thundera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ogledu protiv Lakersa posebno se istaknuo utrčavanjem iza leđa obrane suparnika te zakucavanjem na odlično dodavanje Kellyja Olynyka. Tim zakucavanjem iznenadio je LeBrona Jamesa, nemoćnog da ga zaustavi. Tu situaciju možete vidjeti u videu gore...

Image
ODLIČNA PREDSTAVA /

Luka Šamanić odigrao najbolju utakmicu otkako se vratio u NBA: O zakucavanju pokraj LeBrona Jamesa se priča

Image
ODLIČNA PREDSTAVA /

Luka Šamanić odigrao najbolju utakmicu otkako se vratio u NBA: O zakucavanju pokraj LeBrona Jamesa se priča

Šamanićeva borba u Razvojnoj ligi

Inače, Luka Šamanić je kao 19-godišnjak iz ljubljanske Olimpije otišao u NBA nakon što su ga 2019. kao 17. na draftu izabrali kultni San Antonio Spursi, no u dvije sezone nije se nametnuo u momčadi jednog od najboljih košarkaških trenera ikad, velikog Gregga Popovicha. Prošle sezone Luka Šamanić potpisao je za New York Knickse, ali s planom da cijelu sezonu provede u njihovoj filijali u Razvojnoj ligi....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, zbog teške ozljede odigrao je samo jednu utakmicu, a nakon oporavka potpisao je za filijalu Celticsa, u kojoj je odigrao izvrsnu sezonu te je u studenom proglašen igračem mjeseca u G ligi, a u jednoj je utakmici zabio čak 45 poena.

Mladi hrvatski košarkaš odigrao je sjajnu sezonu u Razvojnoj ligi NBA-a te je bio najbolji igrač Maine Celticsa na putu do doigravanja. U 27 nastupa u prosjeku je zabijao 22 poena uz 8.1 skok. Te su mu igre donijele povratak u NBA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Durant postigao je 12 od svojih 29 koševa u četvrtoj četvrtini, a Phoenix Sunsi su produžili svoj pobjednički niz na sedam utakmica s 119-115 domaćom pobjedom nad Denver Nuggetsimar. Chris Paul dodao je 25 koševa i ubacio sedam trica, dok je Durant ubacio šest trica kojima je Phoenix osigurao četvrto mjesto Zapadne konferencije. Deandre Ayton ubacio je 16 poena, a Devin Booker 15 poena i osam asistencija. Phoenix ima 8-0 kada je Durant mogao igrati otkako je kupljen od Brooklyn Netsa u veljači.

Bruce Brown zabio je rekord karijere od 31 poena, a Reggie Jackson dodao je 20 poena i šest asistencija za Denver, koji je izgubio četvrti put u zadnjih pet utakmica, a za koji nije igrao Nikola Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami Heta je s 129-101 dobio 76erse zahvaljujući Jimmy Butleru i Tyleru Herrou, koji su skupili su svaki po 24 koša, Butler je gađao 9 od 12  iz igre i završio sa šest asistencija za Heat, koji su ostvarili svoju treću uzastopnu pobjedu dok se nastavljaju boriti za zajamčeno mjesto u doigravanju. Bam Adebayo ubacio je 14 poena i osam skokova, dok je Max Strus također imao 14 poena dok je Miami upisao 18 od 39 pokušaja za tricu. Joel Embiid je prednjačio kod 76ersa s 21 poenom, šest skokova i dvije blokade, dok je James Harden završio s 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplet na Istoku

Na Istoku su se kvalificirali za playoff Milwaukee Bucks (N.1), Boston Celtics (N.2), Philadelphia Sixers (N.3), Cleveland Cavaliers (N.4) i New York Knicks (N.5), a još su u igri Brooklyn Nets, Miami Heat, Atlanta Hawks, Toronto Raptors i Chicago Bullsi.

Na Zapadu su doigravanje izborili Denver Nuggets (N.1), Memphis Grizzlies, Sacramento Kings i Phoenix Suns (N.4), a još su u igri LA Clippers, Golden State Warriors, LA Lakers, New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder i Dallas Mavericks

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih šest momčadi iz svake konferencije izravno se kvalificira za play-off, dok će klubovi rangirani od 7. do 10. mjesta igrati u play-inu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo