BOŽIĆNI SPEKTAKL / NBA na najljepši dan u godini ima sasvim drugo značenje: Nevjerojatni Joel Embiid i Julius Randle to su shvatili i oduševili čitavu Ameriku

Image
Foto: Profimedia

Philadelphia i Knicksi odigrali sjajnu prvu božićnu utakmicu u NBA ligi

25.12.2022.
21:54
Profimedia
VOYO logo

NBA utakmice na Božić u Americi imaju veliku važnost, jer se radi o spektaklu koji ulazi u gotovo svaki kutak doma u SAD-u i svatko se na ovaj najljepši dan u godini želi pokazati, dokazati, želi zasjati... U prvom od tri večerašnja susreta NBA lige igrana na Božić, košarkaši Philadelphia 76ersa pobijedili su na gostovanju New York Knickse sa 119-112 upisavši osmu uzastopnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi poveli i vodili na poluvremenu, ali nisu izdržali

Domaćin je bolje ušao u susret, Knicksi su poveli 12-4, vodili su 20-13, te 30-16, a nakon prve četvrtine imali su 12 koševa viška (37-25). De’Anthony Melton držao je Philadelphiju iznad vode, dok se Embiid krajem druge nije zagrijao i dostigao radnu temperaturu. Knicksi su u prvom dijelu bili izrazito raspoloženi i Madison Square Garden, to kultno košarkaško zdanje, klicalo je svojim košarkašima.

"Da, Melton nas je držao živima", kazao je Joel Embiid nakon utakmice i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo opet sporije startali, ali on je bio tu i malo po malo došli smo u situaciju da smo prelomili utakmicu u našu korist", istaknuo je Embiid, prenosi USA Today njegovu izjavu.

De’Anthony Melton držao i zadržao 76-erse u igri

Sixersi su na poluvremenu šutirali 51,4%, ali su zaostajali za Knicksima tri jer nisu uspjeli dobiti dovoljno zaustavljanja, odnosno odigrati dobru obranu. Zato je Melton u napadu u prvom poluvremenu bio bitan. Dok je New York bio u grooveu, a Sixersi su imali spor start, trebali su dvosmjerni klin da naprave neke potrebne trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato je on ovdje", rekao je James Harden za Meltona...

“Iznimno je sjajan u obrani, a zatim i u napadu, samo daje velike udarce i ima učinak, prijelomni. Posljednjih nekoliko utakmica imao je nekoliko otvorenih šuteva koje jednostavno nije zabio, ali jedna stvar o njemu, on ulaže u rad i trudi se. Tako da će nastaviti pucati i današnji dan je bio veliki za nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melton je čovjek od malo riječi. Češće dopušta svojoj igri da priča, a kada su ga pitali o njegovom elitnom šutu nakon pobjede, držao se jednostavno.

"Samo sam bio samouvjeren", izjavio je Melton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti samouvjeren na vrhuncu i onda kad treba, uzimajući ono što znam da mogu podnijeti i pogoditi", dodao je Melton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersi su uzvratili u drugoj dionici i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom (63-60) za Knickse. U trećoj četvrtini domaćin se odvojio na +9 (87-78), ali se Philadelphia još jednom vratila smanjivši na samo koš zaostatka (95-96).

U posljednjoj dionici Sixersi su pojačali obranu i prelomili utakmicu, poveli 108-100, a 4:40 prije kraja imali su i velikih 116-102 što se pokazalo nedostižnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embiid utrpao 35, Harden 29, Randle 35

Sixerse su do pobjede vukli Joel Embiid sa 35 koševa i osam skokova, te James Harden sa 29 poena i 13 asistencija. Georges Niang je dodao 16 koševa, a De'Anthony Melton 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Julius Randle sa 35 koševa i osam skokova, te Jalen Brunson sa 23 koša i 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersima je to bila 20. pobjeda ove sezone uz 12 poraza dok su NY Knicksi na skoru 18-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo