[VIDEO] NBA LIGA POČELA VELIKIM PREOKRETOM I STRAVIČNOM OZLJEDOM: / Svi su se hvatali za glavu kada su vidjeli ovaj lom noge

Image
Foto: AFP

Nova sezona NBA lige započela je porazom aktualnih prvaka Golden State Warriorsa i šokantnim lomom noge nove zvijezde Boston Celticsa Gordona Haywarda.

18.10.2017.
8:53
AFP
VOYO logo

Boston je gostovao kod doprvaka Clevelenda s kojim je ovo ljeto napravio veliku razmjenu igrača. Već se u prvoj utakmici sezone Kyrie Irving tako vratio u grad u kojem je proveo posljednjih šest godina, ali ovu utakmicu sigurno neće pamtiti po dobrom. Ne samo zbog poraza (99-102), ne samo zbog toga što su mu navijači zviždali, već i zbog teške ozljede Gordona Haywarda koji je ljetos stigao iz Utah Jazza i trebao, zajedno s njim, biti vođa momčadi.

Žižić nije igrao

Hayward (27) je pri pokušaju da dohvati loptu pod košem nezgodno doskočio i slomio lijevi gležanj, a koliko je scena bila ružna, najbolje govorio reakcija njegovih suigrača na klupi koji su se odmah uhvatili za glavu. Sjajni krilni igrač će morati na operaciju i čeka ga višemjesečni oporavak što će, sasvim sigurno, promijeniti ambicije Celticsa ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potreseni igrači Bostona su do poluvremena nakupili veliki zaostatak, a trgnuli su se tek u nastavku. No, u neizvjesnoj završnici nisu mogli protiv najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa koji je dvoboj zaključio s 29 koševa, 16 skokova i devet asistencija. Kevin Love je dodao 15 poena i 11 skokova, a Derrick Rose 14 koševa. Naš Ante Žižić, koji je ljetos stigao upravo iz Bostona u velikoj razmjeni, nije zaigrao za Clevelend.

Kod Celticsa je najefikasniji s 25 koševa bio Jaylen Brown, Irving je dodao 22 poena i deset asistencija, a 'rookie' Jayson Tatum 14 koševa i deset skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durantu poništen koš

Aktualni prvak Golden State pao je na svome parketu protiv Hosutona (121-122). Warriorsi su u posljednju četvrtinu ušli s 13 koševa prednosti, ali su Rocketsi predvođeni Jamesom Hardenom preokrenuli u završnici. Nadali su se prvaci da će im biti priznat koš Kevina Duranta sa sirenom i da će ipak odnijeti pobjedu na startu sezone, ali suci su nakon pregleda snimke procijenili da je zvijezda Warriorsa šutirala nakon isteka vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden je zaključio utakmicu s 27 koševa i deset asistencija, Eric Gordon je dodao 24, a P.J. Tucker 20 poena za pobjedničku momčad. Kod Golden Statea je čovjek s klupe Nick Young ubacio 23, Stephen Curry 22, a Durant 20 koševa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo