NBA LIGA KAZNILA POZNATOG TRENERA ZBOG NEDOSLJEDNOSTI: / Ovo je nezamislivo kod nas, ali u Americi takvo što - ne prolazi!

Image
Foto: Profimedia

NBA liga kaznila LA Clipperse i trenera Doca Riversa s 50.000 dolara zbog komentara o zdravlju Kawhija Leonarda

8.11.2019.
9:21
Profimedia
VOYO logo

NBA liga kaznila je novčano LA Clipperse s 50.000 dolara zbog komentara trenera Doca Riversa o zdravlju Kawhija Leonarda koji su "nedosljedni", javlja ugledni američki ESPN. Naime, Leonard je prije dva dana prosjedio u porazu svoje momčadi od Milwaukke Bucksa 124:129, jer je tako odlučila struka kluba zbog njegove ozljede koljena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
CIRKUS U NBA: /

Ivica Zubac igra totalnu košarku i radi dar-mar, Leonard ušao u povijest; Igrala su još dva Hrvata

Image
CIRKUS U NBA: /

Ivica Zubac igra totalnu košarku i radi dar-mar, Leonard ušao u povijest; Igrala su još dva Hrvata

Load management

Naravno, svaki klub može pristupiti politici tzv. "load managementa" i odmarati svog igrača. Međutim, onda se mora biti dosljedan u tome, odnosno ne smiju se davati izjave koje narušavaju neki generalni stav NBA lige oko nečeg, u ovom slučaju oko ozljede megazvijezde, odnosno koji ne narušavaju ugled organizacije.

NBA je jasno dala do znanja da su Clippersi bili u skladu s ligaškim pravilima u odluci kluba da All Star igrač prosjedi utakmicu s Bucksima. Međutim, Riversu je prije utakmice bilo postavljeno nekoliko pitanja o Leonardu i njegovom zdravlju, na koje je on odgovorio suprotno od onog što je ranije izvjestila NBA liga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener je medijima rekao da se Leonard "osjeća sjajno", da nema razloga za zabrinutost i da se klub mora pobrinuti da Leonard ostane sjajno. NBA je zatim novčano kaznila Clipperse zbog izjava koje nisu bile u skladu s Leonardovim zdravljem, dok je u pojedinostima detaljno opisala Leonardovu ozljedu koljena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponekad se slažete s novčanim kaznama, a ponekad ne'

"Nakon dodatnog pregleda LA Clippersa za koje nije igrao Kawhi Leonard u utakmici protiv Milwaukee Bucksa, NBA je potvrdila da je odluka kluba da odmori Leonarda bila u skladu s ligaškim pravilima", navodi NBA liga.

"Klub je razumno utvrdio da Leonard pati od trajne ozljede tetive patele u lijevom koljenu, te su ga Clippersi odlučili posjesti na klupu da ne riskiraju težu ozljedu. Govoreći prije utakmice u četvrtak protiv Blazersa, Rivers je rekao da je "razočaran" novčanom kaznom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad se slažete s novčanim kaznama, a ponekad ne", rekao je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno. To sam naučio."

NBA liga ima svoja pravila i standarde

"Rivers mora premostiti liniju", piše ESPN, "između Leonardovog zahtjeva za privatnošću u vezi s njegovim zdravljem i stava lige o transparentnosti u vezi s ozljedama i 'upravljanju opterećenjem'. Na pitanje postoji li sredina između te dvije stvari, trener Clippersa je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se odgovoriti. To je moj odgovor. Jednostavno neću odgovoriti na to pitanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije trening kampa, Leonard (28) rekao je da se osjećao mnogo bolje nego u isto vrijeme godinu dana ranije i da će u Cliipersima paziti na opterećnje, na način koji je suprotan od načina kojem je Toronto pristupio kad je Leonard u Raptorsima igrao u ukupno 60 utakmica tijekom regularne sezone. Leonard je tada igrao u 24 postsezonske utakmice uz prosjek od 30,5 poena i 9,1 skoka čime je Toronto doveo do svog prvog NBA naslova, istovremeno osvojivši i MVP nagradu u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog je tjedna Leonard prosjedio u Utahu, prije nego što je u srijedu učinio isto protiv Milwaukeea. Obje su utakmice bile na nacionalnoj televiziji.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo