NBA LIGA BIRA NAJBOLJE: / Pred komisijom je zadatak težak nekoliko tona – odabir pojedinaca koji su obilježili sezonu

Image
Foto: AFP

Biraju se najbolji u osnovnom dijelu sezone

17.5.2018.
10:39
AFP
VOYO logo

James Harden (Hoston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers) i Anthony Davis (New Orleans Pelicans) ovogodišnji su finalisti za nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, objavila je u četvrtak sjevernoamerička košarkaška liga.

Harden, vodeći strijelac u prvenstvu u regularnom dijelu sezone s prosjekom od 30,4 koša po utakmici, najveći je favorit za nasljednika zvijezde Oklahoma Cityja Russella Westbrooka koji je proglašen MVP-jem prošle sezone. Zvijezda Houstona, koja je zadnje tri sezone u izboru za MVP-a završila na drugom mjestu, bio je ključni igrač u 65 pobjeda svoje momčadi u regularnom dijelu prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron lovi Jordana

James je do sada četiri puta izabran za najkorisnijeg igrača lige i sada lovi petu titulu. U prosjeku je postigao 27,5 poena po utakmici, uz 8,6 skokova i 9,1 asistencija. Odigrao je svih 82 utakmica regularnog dijela prvenstva. Ukoliko pobijedi i ove godine, James bi se mogao priključiti legendama Billu Russellu i Michaelu Jordanu s pet MVP nagrada, dok je u povijesti NBA najbolji sa šest MVP nagrada Kareem Abdul-Jabbar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis je sa svojim Pelicansima došao do doigravanja Zapadne konferencije iako su zbog ozljede izgubili ključnog igrača DeMarcusa Cousinsa. Ovu je sezonu završio s osobnim rekordom karijere - 28,1 poena po utakmici. Tome je pridodao 11,1 skokova i 2,6 blokova i nalazi se među finalistima za najboljeg obrambenog igrača lige.

Ostale 'borbe'

Za titulu Rookieja godine natječu se Donovan Mitchell iz Utah Jazza, zatim suigrač Darija Šarića u Philadelphia 76ersima Ben Simmons te Igrač Boston Celticsa Jayson Tatum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Toronto Raptorsa Dwayne Casey, Quin Snyder (Utah Jazz) i Brad Stevens (Boston Celtics) kandidati su za najboljeg trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za igrača koji je najviše napredovao dobit će netko iz trojca Victor Oladipo (Indiana Pacers), Clint Capela (Houston Rockets) i Spencer Dinwiddie (Brooklyn Nets).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, bira se i najbolji šesti igrač lige, a nagrada je to koju je s ponosom kući ponio Toni Kukoč 1996. godine. Kandidati su Eric Gordon (Houston Rockets, osvojio ju je lani), Lou Williams (LA Clippers, uzeo ju je i 2015.) i Fred VanVleet (Toronto Raptors).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finaliste u svim kategorijama biraju sportski novinari i sportske mreže iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo