NBA NOĆ / Lakersi 'razbili' Memphis i prošli u drugi krug play-offa: Pobijedili s 40 poena razlike, a sada čekaju svojeg protivnika

Image
Foto: Profimedia

Lakersi su tako sa 4-2 svladali 2. nositelje, a u polufinalu Zapadne konferencije čekaju pobjednika sedme utakmice

29.4.2023.
8:49
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles Lakersi su odigrali najbolju utakmicu u seriji protiv Memphis Grizzliesa i pred svojim navijačima u Crypto Areni slavili s uvjerljivih 125-85 za plasman u konferencijsko polufinale.

Gosti su poveli 9-5 na početku dvoboja, na što su Lakersi odgovorili serijom 9-0 i više se nisu osvrtali. Raspucani u napadu, pokretljivi i čvrsti u obrani, LeBron James i društvo su na poluvrijeme otišli sa 17 koševa prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini su domaći zadali Memphisu udarac od kojeg se Grizzliesi više nisu mogli oporaviti, jer su primili 41 koš. Lakersi su zadnjih 12 minuta dočekali s vodstvom 100-67 pa je samo bilo pitanje s kolikom će razlikom proslaviti plasman u konferencijsko polufinale.

Čekaju svojeg protivnika

Svoju najbolju utakmicu u doigravanju odigrao je D'Angelo Russell ubacivši 31 koš uz šut iz igre od 70,6 posto. LeBron James je u tri četvrtine postigao 22 koša uz šest asistencija, a Anthony Davis je bio odličan na oba kraja terena sa 16 poena, 14 skokova i pet blokada. Svoj je doprinos dao i Austin Reaves ubacivši 11 koševa uz osam asistencija i šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod indisponiranih Grizzliesa Santi Aldama je bio najbolji strijelac sa 16 poena, a od glavnih igrača nešto bolji od ostalih bio je Desmond Bane sa 15 poena. Ja Morant je pogodio samo tri od 16 pokušaja za 10 poena, a Jaren Jackson Jr. je gađao 3/12 za 14 koševa.

Lakersi su tako sa 4-2 svladali 2. nositelje, a u polufinalu Zapadne konferencije čekaju pobjednika sedme utakmice koja će biti odigrana u nedjelju, kad će Sacramento ugostiti Golden State Warriorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo