Amerikanci oduševljeni: 'Kralj je postao dopredsjednik'

'Kralj je postao dopredsjednik' izvjestili su američki mediji nakon što je najbolji košarkaš današnjice LeBron James (30) izabran za novog dopredsjednika Udruženja igrača NBA lige (NBPA).

14.2.2015.
11:30
VOYO logo

Udruženje igrača je zvijezdu Cleveland Cavaliersa izabralo jednoglasno, a James će sada u pregovorima s vlasnicima klubova istupati u ulozi sindikalista. Prije dvije godine se nagađalo kako će se James kandidirati za predsjednika NBPA, no čelno mjesto je prepustio svom velikom prijatelju Chrisu Paulu. Sada mu se pridružio kao prvi suradnik.

"Ne mogu vam pokazati koliko sam oduševljena ovom odlukom. James ima ugled i utjecaj i siguran sam kako će naša udruga biti još jača," kazala je izvršna direktorica Michele Roberts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron James za sada nije komentirao ulazak u NBPA, ali je već nekoliko puta naglasio kako će iskoristi svoj 'utjecaj i svu svoju pamet kako bi se igračima povećala njihova potencijalna zarada'. James je 2012. i 2013. osvojio dva NBA prstena s Miami Heatom, a između te dvije sezone se okitio i zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu prošle godine vodstvo NBA lige je potpisalo nove ugovore sa televizijskim mrežama ESPN i Turner, vrijedne 2,66 milijardi dolara godišnje. Novi ugovor o TV pravima stupa na snagu od sezone 2015/16. i trajat će devet godina što će ESPN i Turner ukupno stajati 24 milijarde dolara.

Usporedbe radi, dosadašnji ugovor vrijedio je 'svega' 930 milijuna dolara po godini. Predviđa se kako će novi ugovor donijeti i povećanje 'salary capa', što vodstvo NBA lige obvezuje i kolektivni ugovor s Udruženjem igrača. Taj je ugovor i bio razlog zbog kojeg su igrači štrajkali prije nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo