NBA IMA NOVOG JUNAKA: / Izašao je iz sjene superzvijezde i oduševio čitavu Ameriku; 'Talentiran je i na njega se možeš osloniti'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Michael Porter Jr. ponovno je briljirao za Denver Nuggetse

6.8.2020.
5:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu u Orlandu "pod balonom", gdje je nastavljena NBA sezona koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa, odigrano je šest NBA utakmica.

Nuggetsi bolji od Spursa, Memphis od Jazza

Image
DARIO JE NA PREKRETNICI: /

'Htjeli bi ga u Chicagu. Spominje se tandem s Vučevićem. No, njemu su emocije podijeljene između dva kluba'

Image
DARIO JE NA PREKRETNICI: /

'Htjeli bi ga u Chicagu. Spominje se tandem s Vučevićem. No, njemu su emocije podijeljene između dva kluba'

Denver Nuggetsi (45-23) su protiv San Antonio Spursa (29-38) ostvarili pobjedu 132:126. Memphis je bio bolji od Utah Jazz 124:115. Philadelphija je pobijedila Washington 107:98. Oklahoma City (42-25) iznenadila je prvu momčad Zapada Los Angeles Lakerse (51-16) i LeBrona Jamesa 105:86, dok su aktualni NBA prvaci Toronto Raptorsi (49-18) slavili u susretu protiv Orlanda (32-37) 109:99. Magic je odigrao back to back utakmicu i u njoj doživio poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče dvoboja Nuggetsa i Spursa, bio je to sraz trećeplasirane i deseteroplasirane momčadi Zapada. Denver je izborio doigravanje, dok je San Antonio još u igri. Što se sve događalo u ovoj utakmici pogledajte - OVDJE.

Michael Porter Jr opet biriljirao, po drugi put zaredom

Bila je to druga uzastopna utakmica zaredom u kojoj je za Nuggetse briljirao Michael Porter Jr. Nakon što je Oklahomu počastio s career highom 37 poena i 12 skokova, ovog je puta ostvario učinak od 30 poena i 15 skokova. Sjajni srpski centar Nikola Jokić dodao je 25 poena uz 11 skokova, dok je Jerami Grant ubacio 22. Porter Jr. postao je tako prvi rookie u momčadi Denvera ikad koji je u dvije vezane utakmice imao najmanje 30 poena i 10 skokova. Rudy Gay je ubacio 24 poena za Spurse, dok je Derrick White dodao 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Michael Porter Jr ostao vruć u Lake Buena Visti. Igranje u Orlandu pod balonom mu apsolutno odgovara. Od prvih 16 Nuggetsovih poena protiv Spursa, Michael Porter Jr. ubacio je 10. No, bitno za naglasiti kako mu odgovara i Jokićev stil košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako me imalo poznajete, Nunggetsi su me proglasili za strijelca", rekao je Porter nakon dvoboja, prenosi njegove riječi ugledni američki ESPN...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igranje sa superzvijezdom koja će radije prenijeti loptu nego pucati loptu očito je dobro za obojicu'

"Znali su da je to jedna od mojih velikih snaga. Igranje sa superzvijezdom koja će radije prenijeti loptu nego pucati loptu očito je dobro za obojicu", dodao je Michael Porter Jr.

Jokić je istaknuo da to što je Porter Jr. toliko aktivan i vruć u igri je dobro za sve jer otvara mogućnosti i drugim igračima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate da će on pucati. Bit će tamo i ponovit će se, uzet će i skok, neće samo zabiti", kazao je Jokić i nastavio:

"Imamo stvarno talentiranog igrača koji će uvijek biti uz tebe. Uvijek će ti pomoći, na kojeg se možeš itekako osloniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio je sad na skoru 2-2 od ponovnog pokretanja lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalni Lakersi

Los Angeles Lakersi su imali noć za zaborav. OKC je pobijedio u prvom od ukupno 4 međusobne utakmice protiv društva iz Kalifornije, koje je bilo šuterski kriminalno. Iz igre su šutirali 35.2 %, za tricu katastrofalnih 13.5 % (5-37), što je najlošije za tricu u ovoj sezoni. Ovih 86 poena Lakersa najmanje je za njih ove sezone i najmanje od svih protivnika OKC-a u ovoj sezoni. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo u ovom dvoboju.

Pobjedom je Okladoma zasjela na petu poziciju Zapada koju dijeli s Houstonom. Sjajni play OKC-a Chris Paul zabio je 21 poen uz 7 skokova i 6 dodavanja. Talijan Danilo Gallinari dodao je 19, dok je Steven Adams imao 18 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poraženoj momčadi, LeBron je imao double-dobule učinak 19 poena i 11 skokova. Za napomenuti kako su Lakersi sad pali u odnosu s Bucksima gledajući najbolji skor u ligi za dvije utakmice, što im neće donijeti prednost domaćeg parketa u NBA velikom finalu ove godine, naravno pod uvjetom da se u finale plasiraju.

NBA prvaci Toronto Raptorsi su vrući i trenutno su momčad s najboljom formom u ligi. Pobijedili su u posljednjih sedam utakmica u ligi, odnosno u sve tri dosadašnje u Orlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše poluvrijeme Magica

Fred VanVleet ubacio je 21 poen uz 10 asistencija za prvake, Pascal Siakam dodao je 15 ubačaja, dok je Kyle Lowry utakmicu završio s 8 poena, 9 skokova i 10 asistencija. Umalo je ostvario mali triple-double...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magic je propustio priliku osigurati mjesto u doigravanju zbog poraza Washingtona od Philadelphije. No, još uvijek su u igri. Evan Fournier i Terrence Ross dodali su svaki po 15 za Orlando.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za napomenuti kako je 35 poena Magica u prvom poluvremenu bilo najmanje sezone.

Utah Jazz ozlijeđenog Bojana Bogdanovića su na četvrtom mjestu nakon pobjede nad Memphis Grizzliesima. I Utah i Memphis od nastavka sezone nisu imali pobjede, a Jazz je prekinuo tu tradiciju na krilima Australca Joa Inglesa (25), koji je u zadnjoj četvrtini s dvije trice zapećatio sudbinu Grizlija. Kod Memphisa najbolji Dillon Brooks (23) i Jonas Valančiunas (21, 14 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati utakmica odigranih u noći sa srijede na četvrtak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 124:115 Washington Wizards - Philadelphia 76ers 98:107 San Antonio Spurs - Denver Nuggets 126:132 Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 86:105 Orlando Magic - Toronto Raptors 99:109 Boston Celtics - Brooklyn Nets 149:115


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo