Košarakaši Milwaukee Bucksa su u utorak navečer nakon 50 godina osvojli svoj drugi naslov NBA prvaka pobijedivši u šestoj utakmici NBA finala Phoenix Sunse rezultatom 105-98.

Buckse je do naslova predvodio GiannisAntetokounmpo koji je s 50 koševa, 14 skokova i pet blokada bio najefikasniji u momčadi novih prvaka i proglašen je najkorisnijim igračem NBA finala.

LUDNICA U DVORANI I ISPRED NJE / Pogledajte kako su navijači Milwaukee Bucksa proslavili tutulu na koju su čekali čak 50 godina

Giannis je Buckse sjajnom igrom i doveo do pobjede u seriji finala, s prosjekom od 35.2 poena, 13.2 skoka i 5 asistencija. Uz to je imao 67.1 posto šuta iz igre te tako ispunio izazov koji je pred njega postavio legendarni Kobe Bryant, koji je umro u tragičnoj nesreći u siječnju 2020. godine.

Kobe je Giannisa već ranije izazvao da postane MVP lige, a postavio mu je izazov i da osvoji titulu, što je sada i uspio.

Također, Giannis je sada postao i tek treći igrač u povijesti NBA lige kojiemu je pripala titula MVP-a osnovnog dijela sezone (2019., 2020.), najboljeg obrambenog igrača (2020.) i sada finala.

Prije njega to je još uspjelo samo Michaelu Jordanu i Hakeemu Olajuwonu.