Zapadnjaci pokazali najbolji način kako se riješiti najboljeg na svijetu

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji doigravanja NBA lige protiv aktualnog dvostrukog prvaka Miami Heata slaveći rezultatom 110:95.

6.6.2014.
8:55
VOYO logo

Činilo se da bi Miami mogao do breaka u prvoj utakmici, no Danny Green i klimatizacijski uređaji u AT&T Centeru bili su jači od Miamija, prije svega LeBrona James. Najbolji igrač današnjice morao je napustiti parket četiri minute prije kraja zbog grčeva u nogama, koje je prouzrokovala nesnosna vrućina u dvorani, u kojoj se temperatura popela i do 32 stupnja!

San Antonio je u tim trenucima vodio sa svega dva razlike, no potom je Green stavio tricu, a potom Boris Diaw polaganje za velikih +7 (99:92). Bio je to samo dio nevjerojatne serije Spursa u posljednjoj četvrtini od 31:9! Osim u prvoj dionici, Heat je vodio veći dio utakmice, te je do same završnice izgledao kao bolja momčad na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu je utakmicu odradio San Antonijev trojac Tony Parker, Tim Duncan i Manu Ginobili. Parker je upisao 19 poena i osam asistencija, Ginobili 16 poena i 11 asistencija, a Duncan 21 poen i 10 skokova. Green je do prve trice u posljednjoj četvrtini imao šut 0-5, a onda je stavio dvije vezane i još jednu nešto kasnije.

Kod Miamija je najefikasniji bio James s 25 poena, šest skokova i tri asistencije, Dwyane Wade je pridodao 19 koševa, a Chris Bosh 18 i devet skokova. Ray Allen je s klupe pridonio sa 16 poena, tri skoka i isto toliko asistencija, te je bio autor jednog sjajnog zakucavanja za gospodina od 38 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmice reprize prošlosezonskog finala igra se u nedjelju, a domaćin je ponovno San Antonio. Serija nakon toga seli na tri utakmice na Floridu, a potom bi se, ako to bude potrebno, na završne dvije vratila u Teksas.

San Antonio – Miami Heat 110:95 (Parker 19k, 8a, Duncan 21k, 10s, Ginobili 16k, 11a / James 25k, 6s, 3a, Bosh 18k, 9s)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo