VIDEO: / Najbolji na svijetu opako 'zaprijetio' LeBronu i drustvu

Poznata su posljednja dva sudionika konferencijskih finala u NBA ligi. Na Istoku se aktualnom prvaku Miamiju pridruzila Indiana, dok ce na Zapadu suparnik San Antoniju biti Oklahoma City.

16.5.2014.
9:09
VOYO logo

Thunder je u sestoj utakmici polufinala Zapada slavio u Los Angelesu protiv domacih Clippersa sa 104-98, te na taj nacin rijesio seriju u svoju korist s 4-2. Briljirao je MVP lige Kevin Durant s 39 koseva, 16 skokova i pet asistencija, dok se Russell Westbrook probudio nakon losijeg starta i zakljucio dvoboj s 19 poena i 12 asistencija.

Clippersi su tijekom prve cetvrtine kreirali velikih 16 koseva prednosti, ali nisu to znali sacuvati. Imali su kontrolu tijekom veceg dijela prvih triju dionica, ali Durant je cijelo vrijeme drzao goste blizu, a onda na prijelazu iz trece u posljednju cetvrtinu predvodio seriju 30-10 i odveo Thunder u konferencijski finale po treci put u posljednje cetiri sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/tL6wcMDPm3U

Spomenimo jos da su kod Clippersa i ovom prilikom najbolji bili Chris Paul s 25 koseva i 11 asistencija, te Blake Griffin s 22 poena, osam skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu Istoka cemo kao i lani gledati okrsaj Miamija i Indiane. Prosle sezone je Heat bio bolji u sedam utakmica, ali ovom prilikom ce Pacersi imati prednost domaceg terena u eventualnom sedmom dvoboju. Prva se utakmica igra u nedjelju u Indianapolisu.

Pacersi su u cetvrtak zakljucili polufinalnu seriju protiv Wizardsa, pobijedivsi u sestoj utakmici u Washingtonu s 93-80. Ispustila je Indiana u drugom poluvremenu 16 koseva prednosti, dopustila domacima da u jednom trenutku i povedu (74-73), ali onda je ponovno stisnula gas i zakljucila pricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/u7i5Ve9uzCk

Mijenjali su se u ovoj seriji junaci Indiane, a u cetvrtak je red dosao na Davida Westa koji se istaknuo s 29 koseva. Lance Stephenson je dodao 17, uz osam asistencija, a Paul George 12. Kod domacih je Marcin Gortat ubacio 19 koseva, Bradley Beal mu se prikljucio sa 16, a Nene Hilario s 15 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok

Washington - Indiana 80-93 (Gortat 19k, Beal 16k / West 29k, Stephenson 17k)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Indiana dobila seriju s 4-2)

Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Oklahoma City 98-104 (Paul 25k, 11a, Griffin 22k / Durant 39k, 16s, Westbrook 19k, 12a)

(Oklahoma City dobio seriju s 4-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo