VIDEO: / Miami Heat je u finalu NBA lige!

Furioznom su završnicom košarkaši Miami Heata došli do četvrte pobjede u sedmoj utakmici doigravanja za prvaka Istočne konferencije NBA lige.

10.6.2012.
9:58
VOYO logo

Posljednju su četvrtinu Floriđani dobili 28-15. Prijelomna je bila trica Chrisa Bosha, njegova treća na utakmici (nikad u karijeri na jednoj utakmici nije ih ubacio toliko!), sedam minuta i 17 sekundi prije kraja utakmice. Vezanim košem LeBrona Jamesa Miami se odjednom našao u najuvjerljivijem vodstvu dotad sasvim izjednačene utakmice: 88:82. Od 28 koševa Miamija u posljednjoj četvrtini, sve do jednoga postigao je tercet superzvijezda u momčadi Erika Spoelstre. James je završio na 31 košu i 12 skokova, Bosh na 19 koševa i osam skokova uz samo deset potrošenih lopti za osam pogođenih šuteva, a Wade na 23 uz po šest skokova i asistencija. Iznad deset (12) otišao je i Shane Battier pogodivši četiri trice iz devet pokušaja. Bile su na kraju itekako važne.

U vjerojatno posljednjoj utakmici koju je zajedno odigrala velika Bostonova četvorka (Rondo, Garnett, Pierce i Allen) sjajni se playmaker Rajon Rondo oprostio triple-doubleom (22 koša, 14 asistencija i 10 skokova), Paul Pierce dodao je 19, Kevin Garnett 14 a Ray Allen 15 koševa. Garnett i Allen vjerojatno neće dobiti nove ugovore. Floridska će momčad tako u svoj drugi NBA finale zaredom. Već danas (nedjelja) James i društvo putuju u Oklahoma City, gdje ih prva utakmica protiv domaćih Thundera očekuje u utorak. Lani su u finalu Miamijevi košarkaši izgubili od Dallas Mavericksa u šest utakmica. LeBron James sada traži novu priliku. U subotu je dobio svoju prvu sedmu utakmicu u NBA doigravanju u trećem pokušaju. Dva je dana ranije treći put u devetom nastupu dobio šestu utakmicu doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo