VIDEO: / LeBron James se naljutio i pregazio Brooklyn Netse

7.5.2014.
9:30
VOYO logo

Dvostruki uzastopni prvak Miami Heat ugostio je momcad od koje je u regularnom dijelu sezone izgubio sve cetiri utakmice – Brooklyn Nets. Gosti su se dobro drzali u utakmici do trece cetvrtine, kada je Heat napravio seriju 24-9, kojom je rijesio pitanje pobjednika prvog susreta slaveci u konacnici sa 107-86.

LeBron James je predvodio raspolozene igrace Heata, koji su imali cak osam dana odmora zbog ranog rjesavanja Charlotte Bobcatsa (4-0) u prvom krugu doigravanja, odnosno zbog Brooklynovih sedam utakmica protiv Toronta. James je ubacio 22 poena, a upisao je i pet skokova te tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Ncsco7gjfjw

"Najpozitivnija stvar u utakmici je bio ritam u kojem smo igrali. Cinilo nam se da nije proslo bas osam dana od nase posljednje utakmice", rekao je James nakon sto je u utakmici postao najmladi kosarkas koji je u doigravanju prebacio granicu od 4000 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ray Allen je imao svoju vecer, te je za 26 minuta na parketu ubacio 19 poena (4-7 trice), a njima je pridodao cetiri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju su Deron Williams i Joe Johnson ubacili po 17 koseva, dok su bivsi Bostonovci i suigraci spomenutog Allena, Paul Pierce i Kevin Garnett bili i vise nego skromni. Pierce je ubacio osam poena, dok je Garnett po prvi puta u doigravanju ostao bez ijednog kosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat je i dalje jedina neporazena momcad dosadasnjeg dijela doigravanja. Utakmica broj 2 igra se takoder u American Airlines Areni u centru Miamija, a na rasporedu je u noci s cetvrtka na petak.

San Antonio Spursi bili su jos jasniji u svojoj „izjavi" tko je favorit u susretu njih i Portland Trail Blazersa. U teksaskoj AT&T Areni San Antonio je slavio sa 116-92, a sve je bilo rijeseno vec do poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trail Blazersi, koji su se nasli u polufinalu konferencije po prvi put nakon 14 godina, su promasili 17 od prvih 20 suteva iz igre, a za to je vrijeme San Antonio stvorio razliku od gotovo 20 poena. Prvi i drugih 12 minuta igre zavrsilo je po 13 poena razlike u korist Spursa, tako da se na predah otislo s 26 koseva razlike!

//www.youtube.com/embed/9oK9pvH9nao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tony Parker odigrao je jos jednu sjajnu utakmicu (nakon sedme protiv Dallasa) u kojoj je ubacio 33 poena i podijelio devet asistencija. Parker je po prvi put nakon 2008. godine dvije utakmice zaredom u doigravanju ubacio najmanje 30 koseva.

Prevaga u ovom susretu su bili igrace s klupe. Naime, San Antonio je momcad koja biljezi najvise poena u ligi od igraca koji ulaze s klupe, dok je Portland momcad koja najvise, odnosno najduze koristi pocetnu petorku na parketu. U utakmici su San Antonijeve rezerve nadigrale Portlandove s 50-18, s tim da je Manu Ginobili (Spurs) iz igre gadao 0-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marco Belinelli upisao je 19 poena, dok je australski duo Patty Mills i Aron Bayers zabio po 10. Kod Portlanda je LaMarcus Aldridge bio najefikasniji s 32 poena i 14 skokova, dok je Damian Lillard podbacio s tek 17 koseva. Druga utakmica polufinala Zapada igra se u cetvrtak, ponovno u AT&T Centeru.

Istok Miami – Brooklyn 107-86 (James 22k, 5s, 3a, Allen 19k, 4s, 3a / Williams 17k, 3a) Zapad San Antonio – Portland 116-92 (Parker 33k, 9a, Belinelli 19k / Aldridge 32k, 14s)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Playmaker Philadelphia 76ersa Michael Carter-Williams, koji je izabran za rookieja NBA sezone, podvrgnut je uspjesnoj operaciji desnog ramena.

Carter-Williams je operiran u New Yorku, a datum povratka treninzima nije odreden. Predsjednik Philadelphije Sam Hinkie rekao je da zeli da se njegov najbolji igrac u potpunosti oporavi i bude maksimalno spreman za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carter-Williams je naslijedio Allena Iversona koji je posljednji igrac Philadelphije koji je odnio ovu nagradu jos u sezoni 1996/1997. Mladi razigravac 76ersa izabran je kao 11. izbor prve runde drafta, a sezonu je zavrsio s prosjekom od 16.7 poena, 6.3 asistencije i 6.2 skoka po susretu.

Carter-Williams je tako jedini igrac uz velike Oscara Robertsona i Magica Johnsona koji su u rookie sezoni ostvarivali prosjeke od najmanje 16 poena i sest skokova i asistencija po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru je zaradio 104 od moguca 124 prva mjesta te je ukupno zaradio 569 bodova. Iza njega je ostao Victor Oladipo sa 16 prvih mjesta i 364 bodova dok je treci bio Trey Burke s jednim prvim mjestom i 96 bodova.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo