odjednom all-star ekipa / NBA dobiva novu momčad vrijednu naslova: Chris Paul trejdan u Rocketse, moguć i dolazak Anthonyja?

Još se u petak Paul sastao s vodstvom Clippersa i nije mu se svidjelo što su mu mogli ponuditi

29.6.2017.
8:58
VOYO logo

Kraj lipnja donio je i prvi veliki trade u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Jedan od najboljih razigravača na svijetu i dosadašnji član Los Angeles Clippersa, Chris Paul, razmijenjen je u Houston Rocketse, javljaju The Vertical i ESPN, piše Sportnet.

Rocketsi su bili svjesni kako se za takvog igrača moraju odreći jako puno toga pa će tako put Los Angelesa Sam Dekker, Lou Williams, Patrick Beverley,  DeAndre Liggins, Darrun Hilliard, Montrezl Harrell i Kyle Wiltjer, te izbor u prvoj rundi drafta 2018. godine i 661,000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se u petak Paul sastao s vodstvom Clippersa i nije mu se svidjelo što su mu mogli ponuditi. Planirao je odbiti player option i otići u Rocketse što bi značilo kako bi otišao kao slobodan igrač. Ipak, dogovoren je potpis i razmjena pa je momčad iz Los Angelesa dobila određene resurse za odlazak najboljeg igrača.

Kada se zaključe pojedinosti razmjene, Rocketsi bi se itekako mogli uključiti u lov na Paula Georgea iz Indiana Pacersa, prenosi Brian Windhorst s ESPN-a. Kao moguća Paulova destinacija spominjali su se i San Antonio Spursi, ali je američki košarkaš odlučio igrati u paru s Jamesom Hardenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica igraju s jako puno lopte u rukama, a kako će se snaći zajedno u petorci, ostaje nam saznati za nekoliko mjeseci, piše Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, moguć je i dolazak još jednog superstara, doduše veterana, ali koji bi u kombinaciji s Hardenom, Paulom i ponekim dobrim pickom na ljetnom draftu zasigurno podigao rejting momčadi iz Houstona. Radi se naime, o Carmelu Anthonyju. 

Priča glasi ovako. Anthony je bio ponuđen Clippersima u zamjenu za Jamala Crafworda, Paula Piercea i Austina Riversa, no glavni trener Clippersa, a ujedno i otac playmakera Austina Riversa - Doc Rivers - odbio je taj trade, što nije sjelo donedavnom članu momčadi iz Los Angelesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logika govori da bi Anthony sad mogao ići za Paulom i odlučiti se upravo za Rocketse. Možda i ponajbolji napadački orijentiran košarkaš lige posljednjeg desetljeća još uvijek nema naslov, a već je ušao u pozne godine. Jasno je da s Knicksima ne može računati na velike stvari, ne bi stoga iznenadilo da Anthony u Rocketsima pristane i na manji ugovor, što bi, s obzirom na Paula i Hardena, svakako morao učiniti. 

Kako god, samim dolaskom Paula Rocketsi postaju ekipa koja ima kapacitet pohrvati se s nedodirljivim Golden Stateom i Clevelandom za naslov prvaka, a dođe li i Anthony, njihove šanse samo će rasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo