JASNO DALI DO ZNANJA / Navijači Žalgirisa o Crvenog Zvezdi: 'Nećemo tolerirati šljam koji ide ruku pod ruku s Rusima'

Image
Foto: Green White Boysi/Instagram

'Naše vrijednosti su jasne: dok smo u Euroligi, mi ćemo glasno podsjećati Europu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerirati šljam koji ide ruku pod ruku s Rusima'

15.4.2022.
18:54
Green White Boysi/Instagram
VOYO logo

Navijači košarkaškog kluba Žalgiris osudili su javno ponašanje i potez košarkaša Crvene Zvezde, nedavno kad su gostovali u Litvi. Žalgiris je, inače, novčano kažnjen zbog ponašanja svojih navijača na utakmici s Crvenom zvezdom, na kojoj su provocirali goste iz Srbije, a na kojoj ti isti gosti iz Srbije nisu htjeli držati poruku protiv agresije Rusije u Ukrajini. Milašijus navodi da su navijači Žalgirisa, inače poznati kao Green White Boysi, skupili više od pola iznosa (9000 eura) i da su tom prilikom izjavili:

Image
PANIKA U SRBIJI /

Dinamo i Crvena zvezda bi mogli igrati na praznoj Marakani?

Image
PANIKA U SRBIJI /

Dinamo i Crvena zvezda bi mogli igrati na praznoj Marakani?

'Platit ćemo kaznu Euroligi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše vrijednosti su jasne: dok smo u Euroligi, mi ćemo glasno podsjećati Europu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerirati šljam koji ide ruku pod ruku s Rusima. Platit ćemo kaznu Euroligi koja je pokazala svoje prljavo lice i velika je dilema ima li smisla uopće sudjelovati u tom natjecanju".

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne žele osuditi rusku agresiju na Ukrajinu'

Kolumnist portala 15min.lt Marijus Milašijus razgovarao je sa čelnicima Eurolige o činjenici da će se Final Four Eurolige održati u Beogradu. Spomenuti kolumnist na Twitteru je objavio i svoje pitanje: “Kakvu poruku Euroliga šalje košarkaškoj zajednici i čitavoj Europi time što održava svoj najznačajniji događaj u državi koja ne želi osudii rusku agresiju u Ukrajini?”

Image
Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Crvena zvezda, navijači

Odgovor koji je litvanski novinar dobio od Eurolige bio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroliga ima svoj odgovor

"Srbija je jasno osudila napade na Ukrajinu potpisivanjem rezolucije u Generalnom savjetu Ujedinjenih naroda i to nedvosmisleno pokazuje poziciju ove zemlje. Odluka da će se F4 održati u Beogradu donijeta je četvrtog ožujka, a pripreme za ovu manifestaciju počele su još prije Nove godine“, piše Marijus Milašijus na svom Twitter računu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve su prije 12 dana pokvarili uvodni trenuci u euroligaški susret u kojem su suci, među kojima je bio i Hrvat Sreten Radović, i igrači Žalgirisa držali transparent na bojama ukrajinske zastave na kojem je bilo ispisano: Zaustavite rat!

Košarkaši Crvene Zvezde odbili su poslati zajedničku poruku s ostalim akterima susreta i tako izazvali negodovanje publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo