Nakon 18 godina Toni Kukoč dobio nasljednika!

18.4.2011.
11:23
VOYO logo

Nakon što su u polufinalu Final Foura s lakoćom svladali najveće iznenađenje Eurokupa, zagrebačku Cedevitu, košarkaši ruskog Uniksa iz Kazana niti u finalu nisu imali nikakvih problema s Cajasolom iz Seville (92:77).

Tako je momčad Jevgenija Pašutina opravdala ulogu najvećeg favorita drugog po snazi europskog natjecanja i zasluženo osvojila pobjednički trofej. Velike zasluge za ovaj uspjeh ruskog sastava pripadaju i Marku Popoviću, koji je Španjolcima u finalu 'sprašio' 18 koševa uz 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjeg zvuka sirene, hrvatski se reprezentativac odmah bacio u zagrljaju ocu Petru i bratu Ivanu, potom svim suigračima po redu, a kada je objavljeno da je izabran za najboljeg igrača Final Foura Eurokupa, krenule su suze radosnice.

"Kad mi je došao Saša Đorđević, tako velik igrač, i rekao da sam zaslužio ovaj trofej, bio sam izvan sebe. Sve i da ga nisam dobio, zbog načina na koji mi je to rekao, puno mi znači. Ovo posvećujem svojoj braći Luki i Ivanu, nećaku Roku i sinu Adrijanu", poručio je je MVP završnice Eurokupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Popović je tako postao prvi Hrvat koji je proglašen za najboljeg igrača jednog Final Foura nakon 1993. godine i Tonija Kukoča, koji je tada igrao upravo u dresu domaćina ovog turnira – Benettona. Pitali su ga novinari kolika je za njega čast to što ga se može spominjati u istoj rečenici s Kukijem.

"To je suludo i pokušati me s Kukočem usporediti. Bilo kako bilo, ovo mi je jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri. Dakako, kada su trofeji u pitanju, uvijek mi je nekako najdraži onaj prvi, kada sam sa Zadrom 2003. osvojio regionalnu ligu finalnom pobjedom nad Makabijem. Zapravo, teško ovo mogu usporediti s tim trofejem jer u momčadi kao Unics, kad igraš kao stranac, nije lako osvojiti pojedinačni trofej kao što je MVP. Bolje ću odmjeriti sve ovo kada mi se slegnu emocije", zaključio je emotivni Pop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104170355006 arti-201104160353006 arti-201104160034006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo