Najbizarnija košarkaška utakmica u povijesti: Konačan rezultat 2:0!

Bizarna sportska priča dolazi nam iz američke savezne države Alabame.

4.2.2015.
14:19
VOYO logo

Brandon Rutledge je istinski heroj ovog dvoboja. To je autor jedinog koša na utakmici koji je postigao već u prvih 15 sekundi, nakon čega je krenuo igrokaz. Košarkaši Brookwooda su namjerno stisnuli kočnicu: držali su loptu sve do isteka napada, a prvi su šut uputili na samom kraju prve četvrtine. Trener Brookwooda Thad Fitzpatrick je objasnio da je odluka bila takva jer je njegovim igračima to bila već četvrta utakmica tog tjedna, a mnogi su jedva stajali ona nogama jer su igrali i večer ranije.

"Odlučili smo: ok, držat ćemo loptu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", pojasnio je 'mudru' taktiku Fitzpatrick za Tuscaloosa News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su vidjeli što se događa, istu su taktiku preuzeli i igrači Bibb Countyja čiji je trener Russ Wallace odlučio čuvati vodstvo. Brookwood je čekao samu završnicu da jednim šutom pokuša izboriti pobjedu, ali 15 sekundi prije kraja su njegovi igrači izgubili loptu, pa su morali napraviti prekršaj. Tada se ova uspavanka napokon pretvorila u dvoboj, pa su u zadnjih 15 sekundi momčadi kombinirano uputile čak sedam šutova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna lopta, međutim, nije ušla, pa se rezultat nije mijenjao. Izjednačile su time ove dvije momčadi negativan rekord američkih srednjih škola. Naime, 1977. je u jednako uzbudljivoj utakmici Durham Hillside svladao Roxboro Person s identičnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo