'MOŽEŠ ME KOPIRATI, ALI NIKAD NEĆEŠ BITI KAO JA': / Jordan je toliko isprovocirao Kobeja da ga je u sljedećoj utakmici ovaj uništio

Image
Foto: Profimedia

Kako je Jordan izazvao Kobea

3.5.2020.
16:00
Profimedia
VOYO logo

Kobe Bryant spada u red jednih od najvećih košarkaša svih vremena. Ove godine svijet je šokirala vijest o pogibiji bivše zvijezde Los Angeles Lakersa koji je u padu helikoptera 26. siječnja u Kaliforniji poginuo zajedno sa svojom kćeri Giannom.

Image
TRENUTAK KOJI JE PROMIJENIO NBA ZAUVIJEK: /

Jordan epski zabio i skinuo Bullsima etiketu gubitnika; 'Od*ebite odavde debili'

Image
TRENUTAK KOJI JE PROMIJENIO NBA ZAUVIJEK: /

Jordan epski zabio i skinuo Bullsima etiketu gubitnika; 'Od*ebite odavde debili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko naslijeđe

Od tog trenutka ne prestaje se pričati o Bryantovom naslijeđu, a mnogi pokušavaju procijeniti gdje je Kobe u odnosu na one najveće. Mnogi ga stavljaju uz sam bok najvećem košarkašu ikad Michaelu Jordanu, koji je bio Bryantov uzor.

Image
Image

Michael Jordan (L) of the Washington Wizards and Kobe Bryant of the Los Angeles Lakers embrace before the start of their 12 February 2002 game in Los Angeles, CA. The Lakers won the game, 103-94., Image: 69279506, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Kobe je jedini košarkaš koji je igru doveo do razine da bude najbliže Jordanovoj. Uspio je nekoliko puta i igrati protiv Jordana, a prije nešto više od 17 godina je protiv Jordanovih Washington Wizardsa uspio ubaciti 55 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnja zvijezda Washington Wizardsa Gilbert Arenas otkrio je što je to motiviralo Kobea da odigra tu utakmicu na takav način i gotovo sam pobijedi Wizardse...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kobe je uvijek bio u dvorani prije svih'

"U svojoj prvoj godini, kad sam kao rookie sjedio na klupi, uvijek sam slušao kako Kobe stalno trenira, kako je uvijek u dvorani u popodnevnim satima uoči susreta. Ja gledam i ono mislim si, ma ne... I tako, jednom ja kad smo tamo igrali sjednem u taksi i negdje oko pola tri popodne dođem u dvoranu, svjetla su još bila ugašena. Mi smo igrali u 7 navečer. I jedino što vidim je Kobea kako priča s trenerom. I kažem si, istina je. Htjeli su me izbaciti van iz dvorane jer su mislili da sam navijač. I tako kad god igrali, ja dođem ranije i vidim njega, tj jedino što on vidi sam ja. I tako u 2005., ja sam tada bio All Star igrač, svoje najbolje partije sam imao protiv njega. Individualno govorim", rekao je Gilbert Arenas i nastavio:

"Kobe je uvijek dolazio u dvoranu prije svih, trenirao do nekih pet, pola šest i nakon treninga dočekao svoju momčad. Tako sam i ja jednom počeo dolaziti prije njega. Dođem, uđem u dvoranu, počnem šutirati i naglas si brojim da on čuje 21, 22, 23, i on se u jednom trenutku okrenuo. To su bile neke male psihičke naše igrice. S Kobeom je uvijek bila mentalna borba, ne toliko fizički koliko mentalno. Trebao si s njim znati igrati te mentalne igrice, trebao si biti mentalno spreman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možeš obuti te tenisice, možeš me kopirati, ali nikad nećeš biti kao ja'

"Mambamentality" nešto je što se pretvorilo u filozofiju. Kobe Bryant ovjekovječio je NBA košarku na svoj način...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Washingtonu ga je Jordan pobijedio, a zatim ga je potapšao po stražnjici dodavši: 'Možeš obuti te tenisice, možeš me kopirati, ali nikad nećeš biti kao ja.' Točno to mu je rekao", rekao je Arenas gostovajući u Slam NBA-u, prenosi Cluchpoints.com pa dodao:

"Zbog toga Kobe nije pričao s ostatkom tima cijela dva tjedna. Samo je šutio, a Phil Jackson se pitao što se događa s njim, ljuti li se? Zatim im je ispričao Jordanove riječi da ga uvijek može kopirati, ali da nikad neće biti kao on. Svi su znali što će se dogoditi sljedeći put kada bude igrao protiv Jordana. Kada je MJ došao u Los Angeles, Kobe mu je strpao 55 poena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo