'Moja obitelj ne zna što radim ovdje u Hrvatskoj'

Prvi Amerikanac u dresu hrvatske reprezentacije, Dontaye Draper, i službeno je postao državljanin Lijepe naše.

25.7.2011.
10:01
VOYO logo

"Ostvarila mi se želja, za mene je to je velika stvar i jako sam sretan. Na meni je sada da pružim ono što se od mene očekuje i doprinesem momčadi da ostvari ciljeve na Eurobasketu", prve su reakcije američkog košarkaša, Dontayea Drapera, prvog Amerikanca u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Razigravač Cedevite, u kratkoj ljetnoj stanci 'skočio' je do svog rodnog Baltimorea podružiti se s obitelji i prijateljima, među kojima je i zvijezda NBA, Carmelo Anthony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja obitelj ne zna previše o Hrvatskoj, košarci i što radim ovdje, ali s Melom je drugačije. Podupro me i rekao mi, 'Samo igraj i pokušaj pomoći drugima'", kazao je Draper koji će prvi nastup u dresu druge domovine imati već u Osijeku, u prijateljskom susretu protiv Bugara.

Amerikanac kaže kako je oduševljen prijemom u reprezentaciji, te kako se nije nadao da će se tako brzo uklopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da će biti teže, ali ispalo je puno lakše nego što sam mislio, gotovo bezbolno. Dosta igrača znam iz Zagreba, imaju poštovanja, olakšali su mi prilagodbu i posao", zahvalan je Draper.

Hrvatska košarka odličje čeka već 16 godina, od grčke bronce 1995. godine nismo se penjali na postolje, a posljednji nastup na Olimpijskim igrama bio je još 1996. u Atlanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je procijeniti naš domet jer će, koliko čujem, Eurobasket biti jedan od najjačih do sada. Dosta reprezentacija imat će NBA igrače na raspolaganju. Na nama je da odigramo na visokoj razini i damo sve od sebe pa što bude."

Lanjska sezona nije ga samo dovela do hrvatskog dresa, već i privukla bogate klubove, u igri je bio i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko je momčadi željelo otkupiti moj ugovor, ali Cedeviti nije sve u novcu, žele od kluba stvoriti brend, a ja sam sretan što sam dio toga", istaknuo je novopečeni reprezentativac Hrvatske.

Nakon što je dobio hrvatske papire, preostaje još samo naučiti jezik, no Draper kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uf, jezik je težak. Trudim se, ali teško ide", zaključio je na kraju.

Vezani članci:

arti-201107200197006 arti-201107200718006 arti-201107180558006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo