MOĆNI TRIPLE-DOUBLE MARIJA HEZONJE: / Bio je najbolji strijelac, skakač i asistent svoje momčadi! Bender razvalio u produžetku

Image
Foto: AFP

Dragan Bender je imao sedam blokiranih šuteva, tri u produžetku

6.4.2019.
8:21
AFP
VOYO logo

Dva dana nakon što je postavio osobni rekord u NBA ligi ubacivši 29 poena svojim bivšim suigračima iz momčadi Orlando Magica, Mario Hezonja otišao je korak dalje ostvarivši i prvi triple-double u karijeri.

Ubacio je hrvatski košarkaš 16 poena, imao 16 skokova i 11 asistencija u utakmici protiv Houston Rocketsa čime je u svim navedenim statističkim kategorijama predvodio sastav svojih New York Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odradio je sjajan posao, organizirao nas, zvao prave akcije, napadao kada je to trebalo i odradio sjajan posao ispod obruča", pohvalio je Hezonju trener momčadi David Fizdale.

Rocketski kontrolirali utakmicu

Ipak, od svega navedenog Knicksi su imali jako malo koristi budući da su ih Rocketsi doslovce pregazili pa konačnih 120-96 za domaću momčad i nije pravi pokazatelj odnosa snaga na parketu. Prednost u zadnjoj četvrtini iznosila je i više od 40 razlike za raspoložene domaćine koji su u utakmici i odmorili svoje nositelje igre. Tako je James Harden odigrao i manje od pola sata, a i to mu je bilo dovoljno za 26 poena, osam skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender ukrasio statistiku

Baš kao što su Knicksi posljednja momčad Istočne konferencije tako su Phoenix Sunsi zadnji na Zapadu, ali za razliku od njih, upisali su rijetku pobjedu. Sudjelovao je u slavlju ostvarenom u produžetku ogleda protiv New Orleans Pelicansa, a bilo je 133-126, sa double-double učinkom i Dragan Bender.

Ubacio je 11 poena, imao deset skokova, šest asistencija, ali i čak sedam blokiranih šuteva, od čega tri u dodatnom vremenu utakmice čime je direktno utjecao na konačan ishod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić 19

Dojmljiv je bio i učinak Darija Šarića u 111-109 pobjedi Minnesota Timberwolvesa protiv Miami Heata. Sudjelovao je hrvatski reprezentativac u slavlju sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Podbačaj Bogdanovića

Za razliku od spomenute trojice Hrvata koji su imali razloga za zadovoljstvo što osobnom statistikom što ishodima utakmice, Bojan Bogdanović, od kojeg smo navikli da ostvaruje i jedno i drugo, imao je dvostruki razlog za nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici protiv Boston Celticsa, a u pitanju je direktni obračun za četvrto mjesto i prednost domaćeg parketa u seriji, Indiana Pacersi izgubili su 97-117. Bogdanović je pogodio tek jednu od osam lopti iz igri za učinak od samo četiri poena, tri skoka i dvije asistencije.

Solidni hrvatski centri

Nisu se dobro proveli niti hrvatski centri Ante Žižić i Ivica Zubac, premda njihove učinke treba pohvaliti. Žižić je u porazu Cleveland Cavaliersa od Golden State Warriorsa sudjelovao sa 12 koševa i šest skokova u samo 16 odigranih minuta, dok je Zubac poražen u gradskom derbiju od svoje bivše momčadi. Los Angeles Lakersi su svladali Clipperse 122-117 za koje je Zubac u 19 minuta ostvario učinak od 11 poena i osam uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 113-111 Orlando Magic - Atlanta Hawks 149-113 Washington Wizards - San Antonio Spurs 112-129 Houston Rockets - New York Knicks 120-96 Indiana Pacers - Boston Celtics 97-117 Minnesota Timberwolves - Miami Heat 111-109 Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 123-110 Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 112-122 Utah Jazz - Sacramento Kings 119-98 Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 133-126 (produžetak) Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 119-110 Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 120-114 LA Clippers - LA Lakers 117-122

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo