dominacija domaćina / Moćni Fenerbahče osramotio Žalgiris, CSKA razbio Baskoniju

Image
Foto: Euroleague

Domaćini su dominirali u prvim susretima četvrtfinala Eurolige

16.4.2019.
21:41
Euroleague
VOYO logo

Kada CSKA-u nije bilo previše bitno, u posljednjem kolu ligaškog dijela Eurolige završnih deset minuta dobio je s 27:12 za konačnih 82:78 protiv Baskonije. 12 dana kasnije, kada je Moskovljanima bilo itekako važno, Španjolci su bili - razbijeni.

Perasovićeva družina ostala je zaleđena na -26 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, a raspad sistema dogodio se u trećoj četvrtini koju je otvorila košem za -1, a završila s -21. Ne popravi li bitno stvari za 48 sati, na završnici koja će se igrati na njenom parketu teško da će sudjelovati. A ovo joj je bio 15. poraz zaredom u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su utakmicu završili s gotovo 60 posto šuta iz igre, a uz takve brojke momčad od 40 milijuna eura teško će izgubiti utakmicu. Sergio Rodriguez djelovao je posebno nadahnuto (19 p, 5/6 za tri) protiv svojih sunarodnjaka kod kojih se istaknuo Shields (17).

Rezultatska kamilica razvijala se i u Istanbulu gdje ni Žalgiris nije uspio postati prva momčad koja je pobijedila Fenerbahče u Ulker areni ove sezone, i to ne samo u Europi. Litavci su, a to je valjda najbolji dokaz koliko su bili nemoćni, ostali na 43 poena, a u povijesti doigravanja samo je Siena zabila manje, 2010. 41 protiv Olympiakosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Obradovićevu stroju (gost je bio Bogdan Bogdanović) koji je limitirao Žalgiris na 30 posto šuta najbolje je funkcionirao Nikola Kalinić (16 p), kod gostiju se samo Grigonis, koji je do danas pogodio 55 slobodnih bacanja zaredom (rekord je 58 Igora Rakočevića) pa promašio dva u prvoj utakmici doigravanja u životu, dokotrljao do dvoznamenkastog broja (10).

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA - Baskonia 94:78
Fenerbahče - Žalgiris 76:43

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo