NBA / Minnesota dobila 4 utakmicu finala Zapadne konferencije i izbjegla 'metlu' protiv Dallasa: 'Ne smijemo sumnjati u sebe'

Image
Foto: Profimedia

Towns je zabio 20 od svojih 25 poena u drugom poluvremenu, a 'Wolvesi' su se oduprli Mavericksima i izbjegli poraz i 'metlu' u finalu Zapadne konferencije. Anthony Edwards je imao 29 poena, 10 skokova i devet asistencija dok su 'Wolvesi' ostali živi u svom prvom putovanju do konferencijskog finala NBA lige u 20 godina, tek drugom u 35 sezona franšize

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

29.5.2024.
7:22
Profimedia
VOYO logo

Minnesota Timberwolves spasila se metle. Noćas po hrvatskom vremenu Wolvesi su u Dallasu dobili 4 utakmicu finalne serije Zapadne konferencije 105-100. Mavsi vode u seriji 3-1, a u velikom finalu NBA lige su Boston Celticsi, pobjednici Istočne konferencije.

Image
NBA /

Celticsi pomeli Indianu i plasirali se u veliko NBA finale: James se poklonio novom junaku; 'Samo nastavi tako'

Image
NBA /

Celticsi pomeli Indianu i plasirali se u veliko NBA finale: James se poklonio novom junaku; 'Samo nastavi tako'

Karl-Anthony Towns konačno je pronašao svoj ritam, a Timberwolvesi su konačno zaključili utakmicu u finalu Zapadne konferencije. I to je najveći dobitak za klub koji je ove sezone hit u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Sada se vraćaju u Minnesotu da vide mogu li učiniti stvari još zanimljivijima protiv Dallasa, momčadi kojoj je ovo bio hladan tuš i povratak u stvarnost nakon tri vezane pobjede u seriji za opće oduševljenje u gradu Dallasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Karl-Anthony Town na Luki Dončiću u fazi obrane kod preuzimanja.

Towns je zabio 20 od svojih 25 poena u drugom poluvremenu, a Wolvesi su se oduprli Mavericksima i izbjegli poraz. Anthony Edwards je imao 29 poena, 10 skokova i devet asistencija dok su Wolvesi ostali živi u svom prvom putovanju do konferencijskog finala u 20 godina, tek drugom u 35 sezona franšize. Peta utakmica igra se u četvrtak navečer, odnosno u noći sa četvrtka na petak po našem vremenu...

Towns, koji je u nadolazećoj seriji šutirao 28% iz igre, bio je 9 od 13 iz igre, uključujući četiri od pet iz raspona za tri poena. I to nakon što je dobio peti prekršaj sredinom treće četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti agresivan, to je ključ", rekao je Towns.

“Nema vremena za bilo kakve sumnje, pogotovo u ovom trenutku. Gubili smo 3-0, igrali 4 za spas i bili agresivni. Ne smijemo, niti nema mjesta sumnjama, bilo kakvim. Moramo vjerovati u sebe", izjavio je Towns, prenosi njegove riječi ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Karl-Anthony Town je pronašao ritam.

Luka Dončić je postigao 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija za svoj šesti triple-double u ovom doigravanju, ali on i njegov partner u zločinu Kyrie Irving šutirali su samo 13 od 39 iz igre. Irving, koji je imao 14-0 u svojoj karijeri u završnim utakmicama koje su dolazile, pogodio je samo jednu tricu i završio susret sa 16 poena.

"Ova je utakmica na moj račun. Jednostavno nisam dao dovoljno energije,” rekao je Dončić koji je imao 7 od 21 iz igre, uključujući 1 od 5 u četvrtoj četvrtini, kada su on i Irving udružili snage kako bi izgradili vodstvo u velikoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pobijedili su u jednoj utakmici. Samo se moramo usredotočiti na sljedeću", istaknuo je Dončić.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo