MELO POKAZAO DJELIĆ MAGIJE: / Uzeo je loptu u posljednjim sekundama, napravio ono što najbolje zna, te bacio prvake i čitav Toronto u očaj

Image
Foto: Profimedia/Screenshot:Twitter

Tri hrvatska košarkaša zabila su svaki po pet poena za svoje momčadi

8.1.2020.
7:52
Profimedia/Screenshot:Twitter
VOYO logo

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi, u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, odigrano je 6 utakmica a na parket su izašla tri hrvatska košarkaša (Šarić, Hezonja i Žižić) i sva trojica su zabila po pet poena. Phoenix Sunsi Darija Šarića su na svom parketu izgubili od Sacramento Kingsa 114:103. Društvo iz Kalifornije do slavlja je došlo nakon što su nadoknadili 21 poen zaostatka. Što se sve događalo u utakmici možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BOJANA BOGDANOVIĆA NA GOSTOVANJU JE PRATILA HRVATSKA ZASTAVA: /

Iza nje s stoji fantastična priča

Image
BOJANA BOGDANOVIĆA NA GOSTOVANJU JE PRATILA HRVATSKA ZASTAVA: /

Iza nje s stoji fantastična priča

Ayton u petorci Sunsa uz 21 poen

Šarić je nakon lošijeg igračkog perioda (u pet susreta do ovog kombinirano je zabio samo 8 poena) i povratka nakon 25 susreta suspendiranog talentiranog Deandre Aytona, ispao iz petorke Sunsa. Ovo mu je treća utakmica uzastopno da nije igrao u petorci.

U ovom je susretu na raspolaganje od svog trenera Montyja Williamsa dobio 17:59 minuta i postigao 5 poena (šut iz igre 2-6, za tricu 1-5), 4 skoka i 1 izgubljenu loptu. Trenutno je Dario na prosjeku od 10.2 poena, 6.6 skokova i 1.9 dodavanja po utakmici. Najviše je u pobjedi Sunsa pokazao Devin Booker ostvarivši učinak od 34 poena, 7 asistencija, 4 skoka. Šut iz igre imao je 12-21, za tricu 2-6 dok je slobodna gađao 6-6. Bookeru je ovo bila sedma uzastopna utakmica s najmanje 30 poena, čime je produžio rekord franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti Deandre Ayton na terenu je proveo 37:26 minuta i ostvario učinak od 21 poen (šut iz igre 10-14), 9 skokova, 2 asistencije, 2 izgubljene lopte i jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima poražene momčadi najefikasniji je bio branič De'Aaron Fox s 27 poena, 6 asistencija, 4 skoka, 4 izgubljene lopte, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blazersi pobijedili Raptorse

Portland Trail Blazersi Marija Hezonje su na gostovanju u Scotiabank Areni kod aktualnih NBA prvaka Toronto Raptorsa slavio rezultatom 101:99. Hezonja je, nakon dvije vezane utakmice u kojima je ubacio u svakoj po 10 poena, ovog puta bio skromniji. Od svog je trenera Terryja Stottsa ovog puta dobio na raspolaganje 12:13 minuta i ubacio 5 poena (šut iz igre 2-3, trica 1-2, slobodna 0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je trenutno na prosjeku od 4.6 poena, 4.0 skoka i 0.9 dodavanja po susretu. Veteran Carmelo Anthony bio je najbolji u pobjedi Blazersa s 28 poena, 7 skokova i jednim dodavanjem za 35:50 minuta provedenih na parketu. Prva zvijezda momčadi Damian Lillard ostvario je učinak od 20 poena, 9 asistencija i 4 skoka. Anthony je pogodio za pobjedu 4 sekunde prije kraja dvoboja. Dobio je loptu na trici, ušao u reket, te se negdje kod slobodnih bacanja digao na šut i - pogodio! To je ono što Melo možda i najbolje zna. Uzeti loptu i izboriti se za mjesto za šut s kojeg će pogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Košarkaš s njegovim sposobnostima, sve je kod njega stvar prilike", kazao je Lillard za svog suigrača Anthonyja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lillard o Anthonyju: 'Znao sam da će ući'

"Imao je jednog čuvara na sebi i zabio je. Jednom kad dođe do pozicije za šut, a tako je ovog puta i bilo, znam da će ući", dodao je Damian Lillard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hassan Whiteside ubacio je 14 poena uz 16 skokova za Blazerse. Kyle Lowry bio je najbolji u momčadi Raptorsa s 24 poena, 10 asistencija i 4 skoka. Serge Ibaka odlično ga je pratio s 17 poena i 11 skokova, uz dva dodavanja. Sažetak dvoboja možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi pobijedili Detroit

Cleveland Cavaliersi su u svojoj dvorani bili bolji od Detroita sa 115:113. Kevin Love ubacio je 30 za Cavse uz 9 skokova i 4 dodavanja. Ante Žižić za Cavalierse je igrao 16:16 minuta uz 5 poena i vrlo dobrih 9 skokova. Trenutno je rođeni Splićanin na prosjeku od 4.6 poena, 3.0 skoka i 0.2 asistencije.

Veteran Detroit Pistonsa i bivši MVP lige Derrick Rose je, ušavši s klupe, ubacio 24 poena uz 7 skokova i 4 dodavanja. Rose igra dobru sezonu u Pistonsima, na prosjeku je od 17.3 poena, 2.2 skoka i 5.7 asistencija. U prošlom je susretu u porazu od Lakersa ubacio 28. Pogledajte OVDJE što se sve događalo u ovom zanimljivom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi bolji od Knicksa, Oklahoma od Netsa

Los Angeles Lakers su sa 117:87 kod kuće slavili protiv New York Knicksa, dok je Knickse predvodio rookie RJ Barrett s 19 poena. Oklahoma City Thunder su u gostima nakon produžetaka sa 111:103 svladali Brooklyn Netse, a najzaslužniji za pobjedu bio je jedan od najboljih playmakera posljednjeg desetljeća u NBA ligi Chris Paul s 28 koša, dok su Memphis Grizzlies kod kuće sa 119:112 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati utakmica u NBA ligi odigranih 7. siječnja

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 113:115 (Ante Žižić je odigrao 16 minuta za Cleveland, zabio je pet koševa i upisao devet skokova, jednu ukradenu loptu i jedan blok) Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 99:101 (Mario Hezonja je odigrao 12 minuta za Portland, zabio je pet koševa i upisao dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu) Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 103:111 (produžeci) Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 119:112 Phoenix Suns - Sacramento Kings 103:114 (Dario Šarić je odigrao 18 minuta za Phoenix, zabio je pet koševa i upisao četiri skoka i jednu asistenciju) Los Angeles Lakers - New York Knicks 117:87

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo