Makedonci srušili Orlove

Ni traga od ekipe iz prva dva kola

6.9.2013.
23:26
VOYO logo

Makedonija je bolje počela meč – trojkom Vojdana Stojanovskog i pogotkom Antića. Sa druge strane, Bjelica je dva puta bio neprecizan, a sudije su dva-tri puta propustile da sviraju faul na Krstiću. Već posle tri i po minuta naši su ispunili bonus, naši su bili smušeni, a posle pogotka Stojanovskog za 12:5 selektor Ivković zatražio je tajm aut.

Makedonija je bila bolja u skoku, Bjelica je imao problema sa Antićem, a Krstić je svaki put bio udvajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su pravili mnogo naivnih faulova, a i sudije su imale različite kriterijume na dve strane terena - Makedonija je izvela čak 17 bacanja u prvoj deonici, a na kraju četvrtine Ilievski je vezao dve trojke za 29:17.

Sličan odnos snaga nastavio se i u drugoj četvrtini, tako da su Makedonci na poluvreme otišli sa prednošću 48:32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauza nije donela nikakve promene, i jedni i drugi su nastavili tamo gde su stali - Antić i Mekejleb su ponovo poentirali, a Nedović i Katić nastavili seriju faulova, ubrzo je bilo +21 (54:33)

Treća četvrtina završena je vođstvom Makedonije 70:45, a Srbija je serijom 7-0 počela poslednji period i Pipan je zatražio tajm aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija se kasno probudila, Anđušić je pokrenuo seriju trojki, pogodili su i Marković i Bjelica, a na četiri minuta do kraja Anđušić je zaključio seriju kojom je Srbija prišla na -11 (79:68).

Međutim, u narednom napadu Gečevski je vratio trojku, a Makedonija je time i definitivno rešila pitanje pobednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, Makedonci su prvi skinuli skalp Srbiji na ovom prvenstvu - 89:75.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo