MAESTRALNA PREDSTAVA IVICE ZUPCA: / Odigrao rekordnu utakmicu i bio jedan od najboljih; 'Nisam baš tip koji nešto ganja statistiku'

Image

Ivica Zubac ostvario najbolji učinak karijere u asistencijama

12.4.2021.
8:07
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Clippersa noćas po hrvatskom vremenu upisali su petu uzastopnu pobjedu u utakmicama NBA lige nakon što su svladali u Staples Centeru Detroit Pistonse 131:124 za devetu uzastopnu domaću pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
UTAH SVLADALA SACRAMENTO KINGSE, BOGDANOVIĆ SE ISPROMAŠIVAO: /

Šarić stigao do velikoj jubileja

Image
UTAH SVLADALA SACRAMENTO KINGSE, BOGDANOVIĆ SE ISPROMAŠIVAO: /

Šarić stigao do velikoj jubileja

Tek tri dodavanja nedostajalo do triple-double učinka

Protiv omjerom najslabije momčadi Istočne konferencije istaknuo se hrvatski centar Clippersa Ivica Zubac, koji je susret započeo u petorci i za nešto više od 35 minuta provedenih na parketu ostvario učinak od 13 poena, 10 skokova, rekordnih 7 asistencija i jednu blokadu...

Dakle, tek tri asistencije nedostajale su mu do triple-double učinka. Zubac je za dvicu gađao 5-6, slobodna bacanja 3-6. Trenutno je na prosjeku od 8.6 poena, 7.2 skoka i 1.1 asistencija po susretu u tekućoj sezoni. Bila je ovo njegova 26 utakmica ove sezone u kojoj je postigao najmanje 10 poena i jedanaesti double-double učinak, što mu je najviše u jednoj sezoni u ovih 4 godine od kad je u NBA ligi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš tip koji nešto ganja statistiku, triple-double učinak nije jednostavno za ostvariti, posebno kad je riječ o centru. No, ako se to dogodi, dogodi se", istaknuo je Zubac nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Mostarac naglasio je i kako je Batumov košarkaši IQ suludo dobar. Inače, Nicholas Batum ubacio je 9 od svojih 14 poena u drugom poluvremenu.

"On olakšava utakmicu, igru svakom s kim igra. Primjer je svima nama, kako biti profesionalan i kako svaku noć biti spreman", dodao je Zubac. Novopridošli vrhunski centar Demarcus Cousins niti u ovoj utakmici nije nastupio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede došli pred kraj susreta

Pobjedu su Clippersi izborili pred kraj utakmice u kojoj su imali dobar šut iz igre 52.9% (46-87) i solidan za tricu 46.9% (15-32), ali i obranu koja je dosta toga propuštala. Prvo vodstvo (61:60) uhvatili su zakucavanjem Zupca dvije minute prije kraja prvog poluvremena, unatoč dotad sjajnih 25 od 36 iz igre.

Clippersi su imali šut iz igre 62,5%, ali su veći dio susreta zaostajali protiv najgore momčadi Istočne konferencije. Utakmicu su prelomili u zadnjoj četvrtini koju su dobili sa 12 razlike (37:25) za konačnih +7...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napad nije bio problem u ovoj utakmici. Imali smo problema u obrani i ostavili smo im dosta otvorenih šuteva, uhvatili su dosta drugih lopti. Međutim, na kraju smo stisnuli i uspjeli smo" dodao je Zubac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George nastavio trpati

Za Clipperse u ovoj utakmici nije nastupio njihov nominalno najbolji košarkaš, jedan od najboljih igrača NBA lige uopće, fantastični KawhiLeonard pa su većinu tereta u napadu preuzeli Paul George sa 32 koša i devet asistencija i Marcus Morris sa season-high 33 poena i 6 trica, a samo ga je sramežljivih 5 poena dijelilo od rekorda karijere u poenima, javlja ugledni američki ESPN.

Image
Image

Apr 11, 2021; Los Angeles, California, USA; Detroit Pistons guard Josh Jackson (20) is defended by LA Clippers center Ivica Zubac (40) and forward Marcus Morris Sr. (8) in the first half at Staples Center.,Image: 604860638, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Najviše kod Pistonsa su ubacili Josh Jackson 26 poena i Saddiq Bay sa 25. Za spomenuti kako je Paul George i u svojoj trećoj uzastopnoj utakmici zabio najmanje 30 + poena. Šest poena ubacio je tijekom posljednje četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeMar DeRozan junak Spursa

San Antonio Spursi su na gostovanju porazili Dallas Maverickse sa 119:117 prekinuvši seriju od pet uzastopnih poraza. Odlučujući koš zabio je DeMar DeRozan 0.5 sekunde prije kraja susreta preko ruku Doriana Finneyja-Smitha, a bio je to njegov 33 koš na utakmici.

"DeMar je naš strijelac. Preuzeo je veliku odgovornost tijekom cijele godine. Imao je hrabrosti," rekao je trener Gregg Popovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejounte Murray je dodao 25 koševa, dok je Lonnie Walker ubacio 13 koševa za Spurse za koje nije nastupio Luka Šamanić. Kod Dallasa najefikasniji su bili Kristapas Porzingis sa 31 košem i 15 skokova, te Luka Dončić sa 29 koševa i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zion Williamson briljirao

Miami je na gostovanju pobijedio Portland Trail Blazerse sa 107:98 upisavši šestu pobjedu u posljednjih sedam susreta. Bam Adebayo postigao je 22 koša, a Jimmy Butler dodao je 20 za Heat, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili CJ McCollum i Norman Powell sa po 17 koševa.

New Orleans Pelicansi su kao gosti porazili Cleveland Cavaliers 116:109 uz još jednu sjajnu predstavu Ziona Williamsona koji je postigao 38 koševa uz devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zion postavlja tako visoke standarde da sam mislio kako ovo nije jedna od njegovih boljih utakmica. Onda pogledate statistiku i vidite da je zabio 38 koševa uz devet skokova i četiri asistencije premda je bio umoram," rekao je trener Pelicansa Stan Van Gundy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ingram zabio 27

Brandon Ingram je dodao 27 koševa i osam asistencija, a Naji Marshall 15 koševa i sedam skokova. Kod Cleveland Cavaliersa najefikasniji su bili Dean Wade sa 21 košem i Kevin Love i Isaac Okoro sa po 19 koševa.

New York Knicks su porazili Toronto Raptorse sa 102:96 prekinuvši niz od devet poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julius Randle je predvodio Knickse sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je RJ Barrett zabio 19 koševa. Kod Toronta najefikasniji su bili Gary Trent Jr. sa 23 koša, a Kyle Lowry je upisao 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA rezultati:

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 101:105 Denver Nuggets - Boston Celtics 87:105 Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 109:116 Orlando Magic - Milwaukee Bucks 87:124 New York Knicks - Toronto Raptors 102:96 Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 117:119 (Luka Šamanić nije nastupio za Spurse) Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 125:132 Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 121:117 LA Clippers - Detroit Pistons 131:124 (Ivica Zubac je za Clipperse za 35 minuta ubacio 13 koševa uz 10 skokova i sedam asistencija) Portland Trail Blazers - Miami Heat 98:107

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo