MAESTRALNA MRŠIĆEVA HRVATSKA JE NA EUROBASKETU: / I u drugoj istanbulskoj utakmici pokazali kako se igra za svoju zemlju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je ovom pobjedom zadržala maksimalan učinak u ovim kvalifikacijama

29.11.2020.
20:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u nedjelju u Istanbulu na kvalifikacijskom turniru za EuroBasket 2022. protiv Švedske slavila sa 87:72 (48-31), te je osigurala plasman na EuroBasket 2022. dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Image
MRŠIĆ OBJASNIO TAJNU VELIKE HRVATSKE POBJEDE: /

Prkačin koji je danas slavio 18. rođendan ipak najviše oduševio izjavama

Image
MRŠIĆ OBJASNIO TAJNU VELIKE HRVATSKE POBJEDE: /

Prkačin koji je danas slavio 18. rođendan ipak najviše oduševio izjavama

Nakon Turske, još jedna pobjeda

Hrvatski košarkaši pružili su još jednu dobru partiju u Istanbulu. Švedska je pružala otpor na početku susreta, ali Hrvatska je preuzela kontrolu polovicom prve četvrtine. U prvih deset minuta istaknuo se košarkaš Splita Pavle Marčinković, koji je ubacio 9 koševa (trica 3-3). Prednost od šest poena nakon prve četvrtine do poluvremena je narasla na 17 koševa (48-31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bila vrlo dobra u šutu za tri poena, prvo poluvrijeme je trice gađala 50 posto (9-18), a uz Marčinkovića precizni su bili i Roko Rogić te Filip Krušlin.

U nastavku Hrvatska je rutinski kontrolirala dvoznamenkastu prednost te je na kraju slavila sa 15 koševa viška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske najbolji je bio Pavle Marčinković sa 20 poena i 8 skokova. Miro Bilan upisao je 12 koševa i 10 skokova, Željko Šakić 14, a FilipKrušlin 9 poena. Ekipu Švedske predvodio je Denzel Andersson sa 22 poena.

Hrvatska zadržala maksimalan učinak

Prethodno je u našoj kvalifikacijskoj skupini Turska dobila Nizozemsku sa 73:71 predvođena naturaliziranim Amerikancem ShaneomLarkinom, koji je upisao 23 koša i 9 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ovom pobjedom zadržala maksimalan učinak u ovim kvalifikacijama, sa četiri pobjede je na vrhu skupine. Na drugom mjestu je Nizozemska s učinkom 2:2, a Švedska i Turska imaju omjer 1-3. Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021., a tri od četiri reprezentacije izborit će mjesto na EuroBasketu, koji će biti održan 2022. (1-18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo