LUKA DONČIĆ U EKSKLUZIVNOM DRUŠTVU: / Samo su LeBron James i Kevin Durant napravili ovo

Image
Foto: AFP

U noći na subotu odigrano je deset utakmica NBA lige

26.1.2019.
8:10
AFP
VOYO logo

Osamnaestu pobjedu u 24. utakmici pred svojim navijačima upisali su Dallas Mavericksi dočekavši Detroit Pistonse i isprativši ih s parketa American Airlines Centra sa 106-101 pobjedom. Potpisali su je 19-godišnji Luka Dončić koji je ostao dva poena kratak od učinka karijere i Maxi Kleber čija su blokade u završnici, kao i trica na Dončićevo dodavanje odveli utakmicu u smjeru pobjede Mavsa.

Dončić 32+8+8

Blake Griffin je s 35 poena, od čega petnaest uzastopnih u drugoj četvrtini, bio najbolji igrač poražene momčadi ogleda u koji su oba tima ušli s omjerom od 21 pobjede i 26 poraza. Dennis Smith mlađi (19 koševa) najbolje je napadački sekundirao Dončiću koji je ubacio 32 poena. Dodao je slovenski košarkaš njima i po osam skokova i asistencija i ugurao se u današnju NBA elitu prema statistica koja kaže da su u tinejdžerskoj dobi samo još LeBron James i Kevin Durant imali utakmicu s minimalno 32 poena, osam skokova i osam dodavanja suigračima za koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno deset utakmica NBA lige odigrano je u noći na subotu, a na parketu su bili i hrvatski košarkaši koji nisu pronalazili razlog za sreću nakon njih.

Bender i Žižić najbolji

Najbolji napadački učinak ostvario je Dragan Bender (14 poena, pet skokova), ali u rezultatskom potopu Phoenix Sunsa od Denver Nuggetsa izraženom sa 37 poena razlike u korist domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Dragan Bender

Jedanaest poena i devet skokova stiglo je na konto Cleveland Cavaliersa od Ante Žižića koji je, baš kao i Bender, bio startni centar svoje momčadi. I ona je poražena, ovaj put od Miami Heata 94-100, a ništa sretniji nije mogao biti niti Dario Šarić. Dapače. U sedamnaest odigranih minuta ostao je bez poena promašivši sva četiri pokušaja iz igre u porazu Minnesota Timberwolvesa kod Utah Jazza.

Mario Hezonja, pak, nije niti ulazio u igru za New York Knickse koji su ostali na -10 kod Brooklyn Netsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Orlando Magic - Washington Wizards 91-95 Brooklyn Nets - New York Knicks 109-99 Cleveland Cavaliers - Miami Heat 94-100 Chicago Bulls - LA Clippers 101-106 Houston Rockets - Toronto Raptors 121-119 Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 96-99 Dallas Mavericks - Detroit Pistons 106-101 Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 108-99 Denver Nuggets - Phoenix Suns 132-95 Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 106-102

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo