NBA / Luka Dončić srušio odlične Blazerse, skroman učinak Bendera u još jednom porazu Phoenixa

Image
Foto: AP Images

Uvjerljivo najgora momčad Zapada upisala je još jedan poraz, i to od vrlo dobrih mladih Sacramento Kingsa

11.2.2019.
8:30
AP Images
VOYO logo

Golden State Warriorsi nastavili su marširati ka najboljem skoru NBA lige. Na putu im se u noći s nedjelje na ponedjeljak našao Miami Heat. Momčad Erika Spoelstre odmah je pokazala da će se Warriorsi morati namučiti za pobjedu.

Najvrući član Heata bio je Josh Richardson koji je prvacima utrpao 37 poena, no ni to nije pomoglo Miamiju da dođe do pobjede. presudio je neočekivani junak - Šveđanin Jonas Jerebko - koji je 23 sekunde prije kraja pri vodstvu Miamija pogodio tricu za vodstvo i kasniju pobjedu Warriorsa rezultatom 120:118. Trojac Durant-Curry-Thompson zabio je kombinirano 93 poena za Ratnike iz Oaklanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski predstavnik koji je nastupio sinoć jest Dragan Bender, no on i njegovi Phoenix Sunsi odigrali su još jednu utakmicu za zaborav. Uvjerljivo najgora momčad Zapada upisala je još jedan poraz, i to od vrlo dobrih mladih Sacramento Kingsa u glavnom gradu Kalifornije 117:104. 

Bender je ubilježio slabašan učinak. Zabio je tek dva poena uz pet skokova i tri asistencije. A na drugoj strani dominirao je Marvin Bagley koji je ušao na parket s klupe, ali to ga nije spriječilo da "utovari" 32 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Luka Dončić opet je napravio show u Dallasu. Slovenski šerif u Teksasu s 28 poena je zatrpao odličnu momčad Portlanda te Mavericksima osigurao pobjedu od jedan raztlike. Valja napomenuti i da je odličan bio Tim Hardaway Jr. s 24 poena. 

LeBron James i njegovi Lakersi demonstrirali su kako dobar napad ne znači ništa bez dobre obrane. Iako su zabili 120 poena, Philadelphia je bila od njih bolja za čak 23 razlike. Kralj je bio blizu triple-doulea (18 poena, deset skokova i devet asistencija), dok je Lakerse predvodio Kyle Kuzma s 39 poena. Kod Sixersa nezaustavljiv je bio Joel Embid s 37 poena, a pratili su ga Tobias Harris s 22 poena i Jimmy Butler s 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, rezultati:

Sacramento Kings - Phoenix Suns 117:104
Atlanta Hawks - Orlando Magic 108:124
Golden State Warriors - Miami Heat 120:118
Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 143:120
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 102:101

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo