CLIPPERSI IZBORILI SEDMU / Ludnica u Dallasu: Kawhi Leonard odigrao strašnu utakmicu; 'Izvrsni igrači briljiraju u ključnim trenucima'

Image
Foto: Profimedia

Kawhi Leonard odigrao veliku utakmicu i spasio Clipperse od ispadanja iz playoffa

5.6.2021.
7:18
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši LA Clippersa noćas su po hrvatskom vremenu u Dallasu izborili sedmu utakmicu 1. kruga doigravanja Zapada, nakon što su svladali Maverickse 104:97. Svoju najefikasniju utakmicu doigravanja odigrao je Kawhi Leonard, koji je za 42 minute ubacio 45 poena, uz 6 skokova, 3 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte. Ovaj učinak u poenima mu je rekordni kad je riječ o playoffu. OVDJE pogledajte njegovu veliku partiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća za Clipperse u Dallasu

Petostruki All-Star zabio je svih pet šuteva u četvrtoj četvrtini, uključujući uzastopnu tricu, dok je LA u posljednjoj četvrtini šutirao 63%. Leonard je imao 18 od 25 ukupno i 5 od 9 za tricu...

Bila je ovo 3 uzastopna pobjeda na gostovanju u doigravanju za Clipperse i sad moraju smisliti kako pobijediti Luku Dončića kod kuće, kako bi izbjegli još jedno gorko postsezonsko razočaranje. Prve dvije pobjede u Dallasu za Clipperse su bile lakše izborene nego ova. No, Leonard je i ovog puta povukao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić nije mogao zaustaviti Kawhija Leonarda

"Izvrsni igrači nastupaju u velikim trenucima", rekao je trener Clippersa Tyronn Lue. "To vam samo pokazuje tko je Kawhi Leonard."

Izgubili posljednje tri od Dallasa u LA-u

Leonard i Paul George imaju sad priliku eliminirati momčad koju su prošli u šest utakmica u prvom kolu playoffa pod balonom, u prošlogodišnjem doigravanja na Floridi. Utakmica broj sedam je u nedjelju u Staples Centeru u kojem su Clippersi izgubili posljednje tri utakmice od društva iz Teksasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić postigao je 29 poena, ali bio je samo na 2 od 9 iz dometa za 3 poena, jer je obrana LA-a pojačala pritisak u ključnim trenucima i držala Dallas na 29% šuta u četvrtoj četvrtini. Tim Hardaway Jr. imao je 23 poena, ali je promašio tricu i polaganje u završnim minutama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se vratili kući s vodstvom od 2: 0 i dva puta potom izgubili, Mavericksi sada moraju pronaći načina maknuti se od razočaranja zbog još jedne propuštene prilike na domaćem terenu.

' Uništio nas je. Odigrao je strašnu utakmicu'

"Već smo to činili u ovoj seriji", izjavio je Kristaps Porzingis, europski pomoćnik u igri Luki Dončiću, koji je u napadu bio prebačen u sekundarnu ulogu i završio susret samo sa sedam poena iz sedam pokušaja za 31 minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećamo kao da ih možemo pobijediti i vidjet ćemo tko je u pravu, a tko u krivu."

"Uništio nas je", rekao je Dončić o Leonardu i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao je strašnu utakmicu. To je ono što on rad", prenosi američki ESPN riječi slovenskog košarkaškog susperstara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki analitičari ESPN-a ističu kako je bio u mašina modu, jer je jednostavno htio pobijediti...

Za spomenuti kako hrvatski centar Ivica Zubac je od Tyronna Luea na raspolaganje dobio svega 5 minuta i za to vrijeme, ušavši s klupe, ubacio 2 poena iz slobodnih bacanja uz čak 6 skokova. Niti jednom nije uputio šut iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik sedmog dvoboja Clippersa i Mavsa u drugom krugu doigravanja igrat će protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela sezone Utah Jazza koji je ranije sa 4-1 u pbojedama izbacio Memphis Grizzliese.

ZAPAD: Dallas - LA Clippers 97-104 (omjer u pobjedama je 3-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo