LUDA VEČER U CLEVELANDU: / Cavsi igrali poput Warriorsa, s 25 rekordnih trica srušili Atlantu

Image

Košarkaši Clevelanda uvjerljivo su, sa 123:98, došli do druge pobjede protiv Atlanta Hawksa u konferencijskom polufinalu Istoka i vodstva 2-0 u seriji.

5.5.2016.
8:51
VOYO logo

Pomoćni trener Atlante Neven Spahija, bivši hrvatski izbornik, svjedočio je rekordnoj večeri s "krive strane". Cavsi su izgledali kao istočna verzija Warriorsa, aktualnih NBA prvaka, koji u svojim redovima imaju dva najbolja tricaša lige, Stepha Curryja i Klaya Thompsona, poznatih i pod nadimkom "Splash Brothers".

Warriorsi zabili 21

Prije samo dva tjedna, Warriorsi su s 21 tricom protiv Houstona srušili rekord u doigravanju. No, prošlogodišnji finalisti Cavsi su uzvratili još žešće u virtualnom dvoboju protiv aktualnih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj večeri Clevelanda, sedam trica i ukupno 24 poena, ubacio je J.R. Smith, LeBron James je dodao četiri i ukupno postigao 27 poena za samo 28 minuta na parketu. Starteri domaće momčadi posljednju su četvrtinu odgledali s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvom poluvremenu Cavsi su ubacili 18 trica i najavili rušenje rekorda, koji su, s 23 ubačene trice držali Orlando (2009.) i Houston (2013.). Na odmor se otišlo rezultatom 74:38, Hawksi su već bili pometeni. Do kraja utakmice, momčad Tyronea Luea gađala je izvan linije 6.75 ukupno 25-45, a desetorica igrača pogodila su barem jednu tricu. Kyrie Irving postigao je 19 poena (4-5 trice), dok je Kevin Love postigao 11 (3-4 trice) i imao 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi poslali poruku

Kod razbijene Atlante, Paul Millsap ubacio je 16, Jeff Teague 14 poena. Gosti su trice gađali solidnih 40 posto (11-27), ali protiv ovako raspoloženih Cavsa, koji su ovakvom izvedbom najavili pohod do naslova, nisu imali izgleda.

Rezultati, Istočna konferencija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland - Atlanta 123:98

(Cleveland vodi 2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo