LJUBOMORNI LITAVAC UVRIJEDIO SLOVENCE: / 'Izbornik im je Srbin, a što Randolph ima sa Slovenijom?'

Image
Foto: AFP

Glavni tajnik litavskog košarkaškog saveza Mindaugas Špokas okomio se na nove prvake Europe zbog toga što su u momčadi imali igrače različitih nacionalnosti.

3.10.2017.
8:28
AFP
VOYO logo

Neki očito ne mogu prihvatiti da je Slovenija na europskom košarkaškom tronu. Znate kako se kaže, onaj tko gubi, ima se pravo i ljutiti. Litvanci su definitivno najkošarkaškija nacija u Europi. No, na EuroBasketu nisu baš briljirali. Iako su u skupini B Litavci osvojili prvo mjesto, u osmini finala doživjeli su debakl. Grčka je pomela Litvu 77-64.

[FOTO, VIDEO] ČUDESNA SLOVENIJA JE PRVAK EUROPE! Košarkaši iz dežele u dramatičnom finalu pobijedili Srbiju i uzeli povijesno zlato!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je, s druge strane, na turniru pokazala najviše. Dragić, Dončić i društvo igrali su kao u transu i na kraju zasluženo po prvi puta u povijesti osvojili košarkaški naslov prvaka Europe. Tijekom Eurobasketa mediji u regiji su često isticali srpsko porijeklo najvažnijih igrača poput Gorana Dragića i Luke Dončića, a ni Amerikanac Anthony Randolph nije bio pošteđen spominjanja u kontekstu (ne) Slovenca. Osim toga, i izbornik Igor Kokoškov je iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenski fenomen, o kojem se toliko govori... Da, igrali su odlično, ali trener i ključni igrači uopće nisu Slovenci. To loše utječe na slovenski uspjeh", kazao je Špokas i dodao:

"Uz sve poštovanje prema Randolphu, ali što on ima sa Slovenijom? Posebno to vrijedi za Kokoškova koji je Srbin. Vjerujem da je to slatka pobjeda, ali bila bi slađa da su do nje stigli bez naturaliziranih igrača. Više cijenim uspjeh Latvije koja ima samo svoje igrače", istaknuo je Mindaugas Špokas čije riječi prenosi košarkaški portal Eurohoops.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor iz Slovenije je brzo dobio.

"Očekivali smo kritike. Činjenica je da to pravilo nisu izmislili Slovenci. Mi smo ga dobro iskoristili", rekao je glavni tajnik slovenskog saveza Radoslav Nesterović za Siol.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo