LEGENDARNI AUSTRALSKI KOŠARKAŠ HRVATSKOG PODRIJETLA RAZMIŠLJA O POVLAČENJU: / Objavio kada će donijeti odluku

Image
Foto: AFP

'Mogu se uvijek pripremiti za utakmicu, ali teško je ustajati pet, šest dana u tjednu zbog treninga i dizanja utega', poručio je

19.4.2020.
21:28
AFP
VOYO logo

Nakon 15 godina profesionalne karijere, australski košarkaš hrvatskog podrijetla Andrew Bogut (35) razmišlja o odlasku u igračku mirovinu.

Image
'OVO JE GORE OD SMRTI': /

Svjedočanstvo čelnika košarkaškog velikana o koronavirusu obilazi svijet

Image
'OVO JE GORE OD SMRTI': /

Svjedočanstvo čelnika košarkaškog velikana o koronavirusu obilazi svijet

Bogut se planirao oprostiti nakon Olimpijskih igara u Tokiju, međutim epidemija koronavirusa i odgoda OI na 2021. dodatnu su mu otežali odluku jer nije siguran može li podnijeti treninge i disciplinu potrebnu za još jednu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka iz Šišljavića, otac iz Osijeka

"Ne radim puno, mogu vam to reći", rekao je Bogut za emisiju "Offsiders" australskog ABC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam igrao otkad je sezona završila, Osjećam se dobro, ali odluku ću donijeti do sredine svibnja," kazao je australski Hrvat koji je zadnje dvije godine igrao za Sydney Kingse.

Bogut je rođen u Melbourneu u obitelji hrvatskih imigranata. Majka Anica je rodom iz Šišljavića, malenog sela pokraj Karlovca, a otac Mišo iz Osijeka. Poznato je da Andrew svake godine nekoliko mjeseci provede na odmoru u Hrvatskoj, a jednom je izjavio kako će u igračkoj mirovini, sigurno živjeti na relaciji Australija - Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniorski prvak svijeta

Nakon što je dvije godine proveo na sveučilištu Utah, Milwaukee Bucksi su ga 2005. izabrali kao prvi izbor NBA drafta. Sedam godina je proveo u Bucksima, potom je četiri godine nosio dres Golden State Warriorsa s kojima je i osvojio NBA naslov prvaka (2015), a igrao je i za Dallas, Cleveland i LA Lakerse.

S Australijom je bio svjetski juniorski prvak 2003. godine, a prošle godine je odigrao jednu od ključnih uloga u osvajanju četvrtog mjesta "Boomersa" na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu se pripremiti za košarkašku utakmicu bilo koji dan u tjednu, ali teško je ustajati pet, šest dana u tjednu zbog treninga i dizanja utega," dodao je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo