LAKERSI NAKON 6 GODINA PO PRVI PUT POBIJEDILI KOD NAJLOŠIJE MOMČADI LIGE: / James je imao veliku misiju u Target Centeru

Image

Lakersi se namučili protiv Minnesote

17.2.2021.
6:15
VOYO logo

Los Angeles Lakersi pojačali su rotaciju tijekom ove skraćene i zbog rasporeda utakmica, gustoće programa ove sezone zbog koronavirusa, shvaćajući da će obrana svog NBA naslova usred pandemije zahtijevati širinu momčadi, odnosno dubinu klupe. Odsutnost njihovog All Star košarkaša Anthonyja Davisa dat će njihovom pojačanom popisu produženi test. A pravi test su imali protiv Wolvesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PROBLEMI U REDOVIMA NBA PRVAKA: /

Lakersi ostali bez Davisa, moguće i do mjesec dana pauze

Image
PROBLEMI U REDOVIMA NBA PRVAKA: /

Lakersi ostali bez Davisa, moguće i do mjesec dana pauze

James i Schröder predvodili Lakerse

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James ostvario je 30 poena, 13 skokova i sedam dodavanja, a sjajni Nijemac Dennis Schröder postigao je 24 poena, te su njih dvoje odvele Lakerse pobjede noćas po hrvatskom vremenu protiv Minnesota Timberwolvesa sa 112:104. Lakersi su s omjerom 22-7 druga momčad Zapada i čitave lige, iza Utah Jazza koji je na 23-5, dok su Wolvesi sa 7-21 posljednji kako na Zapadu tako i u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujemo da će jedna osoba pokušati povećati produktivnost, odnosno da će AD-a (Anthony Davis) u tom segmentu zamijeniti adekvatno, nadoknaditi. To nitko ne može učiniti. On jednostavno donosi previše. No, ono što možemo je to da svi pokušamo dati što više, da bar pokušamo upravo to napraviti", kazao je Lebron James, prenosi američki ESPN.

Montrezl Harrell ubacio je 17 poena za Lakerse, koji su zaustavili niz od sedam poraza u Minnesoti svojom prvom pobjedom u Target Centeru od 25. ožujka 2015. Energija i proizvodnja koju su pružila četvorica novih igrača u momčadi Schröder i Marc Gasol sa starterima te Harrell i Wes Matthews s klupe - bilo je opipljivo i ključno u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napadnut ćemo ovaj dio utakmica i biti sigurni u ono što imamo na ovom popisu, prihvatiti izazov igranja bez A.D. Svaki momak mora pojačati", rekao je trener Frank Vogel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Davisa

Rookie Minnesote Anthony Edwards zabio je 28 poena, najviše u karijeri. Lakersi su inače igrali jaku obranu u prvoj od nekoliko utakmica bez Davisa, sedmerostrukog All-Star-a koji je ozlijedio Ahilovu tetivu. Pogoršao je još k tome svoju nezgodnu ozljedu u porazu u Denveru u nedjelju kad su Nuggetsi prekinuli niz pobjeda od sedam utakmica Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi su bili daleko od svog najboljeg izdanja protiv Minnesote - James je imao četiri od svojih pet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini - ali dovoljno učinkoviti u napadu da izađu kao pobjednici nad žilavom momčadi s najlošijim skorom u ligi.

"Gotovo sve morate učiniti kako biste izašli s pobjedom protiv njih", rekao je trener Timberwolvesa Ryan Saunders.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl-Anthony Towns zabio 15

Ricky Rubio i Jordan McLaughlin postigli su po 13 poena za Timberwolvese, dijeleći vrijeme na terenu u daljnjem odsustvu D'AngelaRussella, koji će propustiti sljedeća četiri do šest tjedana nakon operacije lijevog koljena.

Karl-Anthony Towns postigao je tih 15 koševa za Timberwolvese, koji su nadmašeni serijom Lakersa 17-5 da bi započeli četvrtu četvrtinu nakon teške igre i jakog tempa u prva tri razdoblja. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo u utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Davisa predviđen početkom ožujka

Što se tiče situacije s Davisom, on je prošloga tjedna zbog problema s ahilovom tetivom propustio dvije utakmice, da bi u nedjelju ipak zaigrao protiv Nuggetsa. Krajem druge četvrtine tog susreta sudario se nogama s centrom Nuggetsa Nikolom Jokićem nakon čega je napustio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najraniji mogući povratak Davisa na teren predviđen je početkom ožujka, no vjerojatnije je kako će se vratiti u akciju nakon stanke za All-Star utakmicu, odnosno iza 10. ožujka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo