NE MOŽE IM NITKO NIŠTA / LA Clippersi su nezaustavljivi u NBA ligi: 'Previše smo dobri'

Image
Foto: Profimedia

Los Angeles Clippers završili su gostujuću turneju po Istoku sa skorom 6-1. Warriorsi su dobili Brooklyn Netse

6.2.2024.
7:26
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles Clippers nastavljaju s pobjedama u NBA ligi. Noćas po hrvatskom vremenu u Atlanti pobijedili su u jednoj zanimljivoj utakmici Hawkse 149-144. Ovim slavljem, društvo iz Kalifornije završilo je gostujuću turneju sa stilom. Od sedam susreta road tripa, Clippersi su dobili njih 6. Trenutno su u strašnoj formi.

Image
JE LI MOGUĆE? /

Sprema se senzacionalna razmjena u NBA ligi: Lakersi se rješavaju LeBrona

Image
JE LI MOGUĆE? /

Sprema se senzacionalna razmjena u NBA ligi: Lakersi se rješavaju LeBrona

Kawhi Leonard, jedan od najboljih košarkaša lige u oba smjera, opet je pokazao zašto je on ključan i nužan za dobar rezultat svoje momčadi. Leonard je utrao 36 poena, od toga 11 u posljednjoj četvrtini. James Harden ubacio je 30 poena uz 10 skokova. Paul George, član velike trojke Clippersa uz spomenute zvijezde, zaustavio se na 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac, startni centar Clippersa i najbolji hrvatski centar, također je propustio utakmicu nakon što je bio na popisu upitnih. Zubac ima ozljedu desne lože. U prošloj je utakmici protiv Miamija Zubac je zaigrao nakon pauze od cca dva tjedna zbog ozljede, ali sad je opet ispao van stroja.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Trae Young, igrač tjedna u Istočnoj konferenciji, imao je 25 poena za Hawkse, a De'Andre Hunter postigao je rekord sezone sa 27 poena s klupe za Hawkse, koji su imali seriju pobjeda od 4 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su ostvarili 6-1 na 13-dnevnom gostovanju (road-tripu) i popravili skor na 26-5 od 30. studenoga. U nedjelju su pobijedili u Miamiju.

"Postići 6-1 protiv kalibra momčadi s kojima smo igrali na ovom putovanju, ulaskom u to, znali smo da će večeras biti teško," rekao je trener Tyronn Lue i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to potpuni timski rad", prenosi ESPN riječi Tyronna Luea, odnosno pisanje AP-a.

Los Angeles je šutirao 60% za tri poena, dok su Hawksi završili na 51,3%. Osvojenih 149 bodova bio je drugi najveći uspjeh Clippersa u sezoni. Samo su sedam puta okrenuli loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Briga o košarci uvijek je bila ključna za nas,” kazao je Lue i zaključio:

“Previše smo dobri u napadu. Ako dobijemo bolje šuteve, bit ćemo prilično dobri.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče druge noćašnje utakmice koju zanima hrvatske ljubitelje NBA košarke, Dario Šarić ubacio je samo 3 poena za Warriorse u slavlju nad Netsima 109-98. Curry i Kuminga ubacili su 28, odnosno 28 poena. Cam Thomas je upisao 18 poena za gubitničku momčad.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo