Kup kralja: Real deklasirao Barcelonu!

U košarkaškom El Clasicu igranom u finalu Kupa kralja u Barceloni Real Madrid je uvjerljivo pobijedio domaću momčad 91:74 osvojivši naslov prvi put u 19 godina.

19.2.2012.
19:13
VOYO logo

Posljednji su put, 22. u povijesti, Madriđani u Kupu kralja slavili 1993. godine, kada ih je na parketu još predvodio legendarni litavski centar Arvydas Sabonis. U nedjelju su pred rekordnim brojem gledatelja na završnici Kupa kralja (15.128) igrači Pabla Lasa bili jednostavno prejaki za donedavno neprikosnoveni katalonski klub, koji su pobijedili i drugi put zaredom. Vodili su cijelim tijekom dvoboja, te svaki domaći pokušaj rezultatskom priključivanju odbijali sjajnom napadačkom igrom i izvrsnim šutom iz igre. Posljednji su se put Katalonci primakli na 56-60 zaostatak u 29. minuti igre, no četiri minute kasnije Madriđani su serijom 13-0 otišli na 73-56 i utakmica je tu napokon bila gotova. Posebno su u redovima pobjednika prednjačili Sergio Llull, razigravač španjolske reprezentacije na koncu proglašen najkorisnijim igračem turnira u Blaugrani, i američki šuter Jaycee Carroll. Lull je zabio 23 koša gađajući 4-7 za dva i još boljih 5-7 za tri poena. Dodao je učinku pet asistencija te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu. Carroll je također za dva poena gađao 4-7, a iza linije 6.75 metara 3-3. Ante Tomić skupio je na parketu nešto više od 13.5 minuta. Ubacio je dva poena dodavši četiri skoka, asistenciju i izgubljenu loptu. Najbolji u redovima poražene momčadi bio je centar Boniface Ndong s 19 poena i 11 skokova. Barcelona je tako propustila postati prva momčad u povijesti španjolske košarke s trima uzastopnim osvojenim nacionalnim kupovima. Izgubila je prvu utakmicu nakon 12 pobjeda zaredom, i prvu nakon prvenstvenog poraza (78-74) kod Reala u Madridu četvrtoga prošlog mjeseca.

Kao i lani, u finalu Talijanskog košarkaškog kupa Montepaschi iz Siene je svladao Cantu, a jedina je razlika da su ove godine prvaci bili uvjerljiviji s 88:71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno najbolja talijanska košarkaška momčad u zadnjih nekoliko sezona, Montepaschi iz Siene, nizu trofeja dodala je i četvrti nacionalni kup za redom. Pošto je američki Makedonac Bo McCalleb s devet koševa bio nešto manje raspoložen nego inače, aktualne prvake su predvodili David Andersen s 23 poena i 4 skoka, Kšištof Lavrinovič sa 16 koševa, te David Moss s 14 i 4 skoka. Kod poraženih je bolji od ostalih bio veteran, 37-godišnji Gianluca Basile, s 15 koševa i 5 asistencija. Utakmica je prelomljena krajem treće četvrtine kada je Montepaschi pobjegao na plus 25 (69-44), pa su nakon dva osvojena kupa protiv momčadi iz Bologne, sada dva puta u nizu slavili protiv Cantua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo