ekskluzivno za rtl / Kukoč: 'Reprezentacija nema dovoljnu dubinu. Hall of Fame? Valjda će se i mene netko sjetiti'

'Jednostavno, sistem koji se igra nama ne odgovara zbog prevelikog broja najboljih igrača u NBA-u'

14.7.2019.
19:23
VOYO logo

"Reprezentacija nema dovoljnu dubinu, a oni koji se ne odazivaju nemaju pokriće" poručio je Toni Kukoč za RTL. 

Proslavljeni hrvatski košarkaš i splitski virtuoz osvrnuo se i na Kuću slavnih u koju su nedavno primljeni njegovi bivši suigrači Vlade Divac i Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je on u pitanju, teško da može proći nezamijećeno. Toni Kukoč bio je glavna zvijezda na 20. obljetnici Golf kluba Split.

I to ne samo zbog košarkaške povijesti, iza njega je jedan naslov prvaka Hrvatske 2011. u golfu, Kaže, nema mjesta nervozi, što baš i nije svojstveno Dalmatincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi jesmo mirni kad stvari idu kako triba, ali kad ne idu, onda temperament malo skoči. Ja imam neku paralelu koju izvlačim iz košarke. Kad bih vježbao šut, onda bi se taj šut pojavio i bio tu dva mjeseca", kaže nam Kukoč.

Njegove šuteve svi dobro pamte iz vremena kad je igrao u Chicago Bullsima, a danas je savjetnik predsjednika kluba. A NBA parketima sada dominiraju neki novi klinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad naši dođu, gledam ih, popričamo koji put. S nekima više, s nekima manje. Mislim da su oni sad u poziciji da odrede svoju sudbinu, koliko će igrat, kolike će ugovore potpisivat. Sve skupa, vrijeme je super, pare ne mogu bit veće nego što jesu", ističe Toni.

Nekad su košarkom dominirali Petrović, Kukoč i Rađa, osvajali su se trofeji, slavile medalje. Tu je sve i stalo jer hrvatska košarka više od 20 godina sanja o velikim rezultatima. Ovaj put, promaknulo im je Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu svu krivnju svaliti na igrače"

"Ah, reprezentacija! Mislim, a pričalo se dosta već o toj reprezentaciji. Ja ne mogu svu krivnju svaliti na igrače i na trenere iz razloga što se nismo kvalificirali na ta prvenstva. Jednostavno, sistem koji se igra nama ne odgovara zbog prevelikog broja najboljih igrača u NBA-u. Možda da igraju 2-3, možda bi se našla ekipa koja može konkurirat. Jednostavno nismo dovoljno duboki", poručuje Kukoč.

A reprezentacija je nerijetko i dosta osakaćena. Neki igrači ne odazivaju se pozivima izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim načina, ako igraju ljetnu ligu, zašto ne bi igrali i kvalifikacije za reprezentaciju? Mogu se povrijedit na jednom i drugom turniru", kaže. 

A povrijeđen je bio Kukoč nakon nedavne ceremonije u Kući slavnih. Nakon Rađe, u nju je primljen i Vlade Divac, no najuspješniji pripadnik velike generacije europske košarke još je na listi čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam, ajmo reć, ono zdravo, da ako ulaze svi ovi koji su ušli od Sabonisa, Galisa, Dina, Divca, da će se i mene valjda neko sjetiti, da ću i ja ući u taj Hall of Fame", kazao nam je.

Dočekat će Kukoč i taj trenutak. A do tada na zelenom terenu vježbat će strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo