KUKOČ OTVORIO DUŠU NAKON IMENOVANJA U KUĆU SLAVNIH: / Progovorio i o ružnim iskustvima s Jordanom i Pippenom

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kukoč je bio jedna od prvih europskih košarkaških zvijezda koje su prešle u redove NBA klubova.

17.5.2021.
9:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sedam dugih godina čekanja jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, objavila je u nedjelju ova organizacija.

Trostruki osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. – 1998.) trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. – 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pokušali smo nešto novo'

"Možda je tako zapisano. Možda je ovo sudbina“, rekao je Kukoč na početku razgovora za NBC Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč je bio jedna od prvih europskih košarkaških zvijezda koje su prešle u redove NBA klubova. Među njima su bili Dražen Petrović, Vlade Divac, Dino Rađa, Arvydas Sabonis i Šarunas Marčiulionis.

"Mi smo bili prvi val igrača koji je odlučio pokušati u NBA ligi. Bilo je to nešto novo, nismo znali što nas čeka, nismo to razumjeli. Nismo znali što očekivati, ali smo znali da smo dobri košarkaši. I bili smo u pravu, bilo je to pravo vrijeme. Drago mi je da smo bili pioniri“, objasnio je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NAJBOLJI POTEZI TONIJA KUKOČA: /

Zakucao je preko Ewinga, zabijao sa zvukom sirene, dijelio magične asistencije...

Image
NAJBOLJI POTEZI TONIJA KUKOČA: /

Zakucao je preko Ewinga, zabijao sa zvukom sirene, dijelio magične asistencije...

Odnos sa Jordanom i Pippenom

Kukoč je poznat po tome da se nije ispočetka najbolje slagao s Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom koji su mu kasnije postali suigrači. Prikazano je sve to u dokumentarcu „The Last Dance“.

"Prvi sam put upoznato Michaela i Scottieja 1992. u Barceloni i to nije bilo lijepo iskustvo za mene. Oni su tad sigurno mislili 'pa što će nam ovaj lik u momčadi?' Ali ostao sam godinama u Chicagu i sad mogu reći da sam član Kuće slavnih. Dokazao sam se njima, dokazao sam se trenerima i navijačima. Bio sam vrijedan tog rizika“, rekao je Kukoč pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju krajeva, kad igrate s Jordanom, Pippenom i kad vam je Phil Jackson trener, oni vas prisile da igrate i trenirate maksimalno. Biti dio te momčadi bila je prava čast“, rekao je Kukoč.

Legendarni hrvatski košarkaš pridružio se tako u Kući slavnih Jordanu, Pippenu, Rodmanu te Philu Jacksonu, Texu Winteru i Jerryju Krauseu, redom članovima generacije Bullsa koja se smatra najjačom u NBA povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo