KUKOČ DOBIO ZASLUŽENO PRIZNANJE: / 'On je jedan od junaka Posljednjeg plesa, nema puno njih koji bi preživjeli takvo zlostavljanje…'

Image
Foto: Nuccio Dinuzzo / Zuma Press / Profimedia

U nedjelju su emitirane posljednje dvije epizode megapopularnog dokumentarca o slavnoj momčadi Chicago Bullsa

18.5.2020.
10:13
Nuccio Dinuzzo / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Cijeli svijet proteklih tjedana pratio je popularni dokumentarac “Posljednji Ples” (The Last Dance), koji prati slavnu generaciju Chicago Bullsa, njihov put do šest NBA naslova, posljednju sezonu 1997./1998. u kojoj su osvojili svoj šesti naslov, kao i karijeru najvećeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana.

Image
'OPET BIH NAPRAVIO ISTU STVAR': /

Pippen progovorio o dobro poznatom trenutku kada je poludio zbog Kukoča i izazvao incident

Image
'OPET BIH NAPRAVIO ISTU STVAR': /

Pippen progovorio o dobro poznatom trenutku kada je poludio zbog Kukoča i izazvao incident

U nedjelju su emitirane zadnje dvije epizode i sada američki mediji analiziraju svih deset sati dokumentarnog serijala koji je po prvi put prikazani neki nepoznati detalji o legendarnoj momčadi Bullsa, čiji je član bio i jedan od najvećih hrvatskih košarkaša u povijesti Toni Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici i gubitnici

Tako je u ponedjeljak CBS napravio listu pobjednika i gubitnika prema viđenom u "The Last Danceu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao očitog pobjednika američki medij je odabrao Jordana, čiji je ikonski status ovaj dokumentarac samo još dodatno povećao. Jedan od pobjednika je i Kukoč, kojeg nije bilo u prve četiri epizode pa su se počela postavljati pitanja hoće li dokumentarac ignorirati njegov veliki doprinos Bullsima.

Veliki animozitet

No, to nije bila istina i u nastavku serijala Kukoču je posvećeno puno pozornosti, a CBS piše kako je on jedini igrač koji nije u Kući slavnih kojem je posvećeno toliko puno pažnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je stigao u Bullse Kukoča nisu voljeli najbolji igrači, Jordan i Scottie Pippen, jer je Hrvata favorizirao generalni menadžer Jerry Krause.

'Nije bio samo žrtveno janje...'

Vrhunac njihovog animoziteta prema Kukoču dogodio se na Olimpijskim igrama kada su ga potpuno "uništili" na terenu u prvoj utakmici Hrvatske i SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Kukoč se oporavio i u finalnom susretu, u kojemu su Amerikanci slavili, postigao je 16 poena i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema puno igrača koji bi uspjeli preživjeti takvo fizičko i mentalno zlostavljanje od Pippena i Jordana i vratili se u velikom stilu. Kukoč je isto važan akter u doigravanju 1994. godine kada je Pippen odbio ući u igru zbog njega. Nije bio samo žrtveno janje u sukobu Jordana i Pippena s Krauseom, ovaj dokumentarac pokazuje da je bio stvarno jako čvrst i dobar igrač", zaključuje CBS.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo