KRIZA SE NASTAVLJA: / Ovo bi mogao biti vrlo skup poraz za Cedevitu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U utakmici 2. kola B skupine Eurolige košarkaši Cedevite poraženi su u KC Dražen Petrović od Limogesa s 80:84. Upisali su tako i drugi poraz u skupini najelitnijeg kontinentalnog natjecanja.

22.10.2015.
22:29
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza od Olympiacosa na otvaranju sezone, Cedevita je na svom parketu tražila pobjedu protiv izravnog suparnika za prolaz u drugi krug, no doživjela je i drugi poraz. Gosti su vodili praktički cijeli susret, Cedevita je tek u tri navrata bila u vodstvu (13:11, 15:14, 78:77), ali je u samoj završnici imala priliku za pobjedu ili barem za produžetak. Kod rezultata 82:80 za Limoges, Cedevita je 20 sekundi prije kraja imala napad, no Tomislav Zubčić je nerezonskim šutom za tri poena pokvario priliku za preokret. Gosti su potom zabili još jedan koš za konačnih 84:80.

Šarićevih 12 koševa za Efes

Francuze su do pobjede predvodili Leo Westermann i Nobel Boungou-Colo s po 15 koševa, dok je Will Daniels dodao 14 poena. Kod Cedevite su najefikasniji bili Jacob Pullen s 21, Miro Bilan s 19 i James White sa 17 koševa. Kad se uračunaju i utakmice ABA lige, Zagrepčanima je ovo treći poraz u nizu, odnosno četiri u posljednjih pet dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove skupine Anadolu Efes je pobijedio EA Milano s 89:73. Dario Šarić je za Efes ubacio 12 koševa te dodao pet skokova. Krunoslav Simon je za goste, koje vodi bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša, upisao pet koševa, uz četiri skoka, dok je Stanko Barać dodao dva koša. U petak se sastaju Baskonia i Olympiacos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Anadolu Efes s dvije pobjede, Limoges i Milano imaju po pobjedu i poraz, a zatim slijede Olympiacos (1-0), Laboral Kutxa (0-1) i Cedevita (0-2). U trećem kolu Cedevita 29. listopada gostuje kod Anadolu Efesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo