Kralj se vratio i dobio lekciju: 'Morali smo mu pokazati tko je gazda'

26.12.2014.
14:08
VOYO logo

James je u American Airlines Areni dočekan uz ovacije, a bivši suigrači dočekali su ga sa zagrljajem. Na parketu nije bilo toliko miroljubivo i Miami je na koncu slavio 101:91. James je bio najbolji igrač Cavsa s 30 koševa, osam asistencija i četiri skoka, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

"Uoči početka sezone bilo mi je teško prije prve domaće utakmice Cavsa. Nije mi bilo lako niti uoči povratka u ovu dvoranu. Iza mene su četiri predivne godine u Miamiju, u ovoj dvorani sam odigrao nekoliko sjajnih utakmica. Dečki i ja smo izgradili nešto sjajno, no došlo je vrijeme za novi izazov", kazao je James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/DCK8ymBTMQk

Zanimljivo, u dvije možda i najznačajnije utakmice ove sezone James nije bio pravi. U prvoj utakmici za Cavese u porazu od New Yorka izgubio je čak osam lopti, a na Božić je protiv svog bivšeg kluba promašio čak osam slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je teško. Emocije su bujale na sve strane. Nije lako igrati u takvim uvjetima", priznao je.

Miami su do 14. pobjede sezone uz 16 poraza predvodili Dwyane Wade s 31 košem, te po pet skokova i asistencija, Luol Deng s 25 koševa, osam skokova i osam asistencija, te Chris Andersen sa 12 koševa i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je čudno igrati protiv 'starog' prijatelja. No, morali smo mu pokazati tko je gazda u ovom gradu, ako je slučajno zaboravio", dodao je Wade.

Kod gostiju uz Jamesa istaknuli su se Kyrie Irving s 25 i Kevin Love s 14 koševa. Bio je to 11. poraz Clevelanda uz 17 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Božić su na rasporedu bile još četiri utakmice. Oklahoma je priredila iznenađenje pobijedivši u San Antoniju Spurse 114:106 i to bez najboljeg igrača Kevina Duranta. Aktualne prvak je 'uništio' Russell Westbrook s 34 koša i 11 asistencija. Serge Ibaka je dodao 21 koš i devet asistencija, a Steven Adams 16 koševa i 15 skokova.

//www.youtube.com/embed/LvZRNzIptb0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oklahoma nas je nadigrala. Bila je bolja u svim segmentima igre. Jednostavno, nismo ih uspjeli zaustaviti, posebice Westbrooka", kazao je trener Spursa Greg Popovich.

Kod domaćina sedam igrača je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, a najviše su zabili Matt Bonner (17), Tim Duncan (15) i Tiago Splitter (14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Clippersi su pobijedili vodeću momčad Zapada Golden State 100:86, a domaćine je do pobjede predvodio Jamal Crawford s 24 koša i sedam skokova. Chris Paul je dodao 22 koša, a Blake Griffin 18 koševa i 15 skokova. Kod gostiju najefikasniji su bili Klay Thompson sa 15 i Stephen Curry sa 14 koševa.

Bivši igrač Lakersa Pau Gasol predvodio je Chicago do pobjede protiv bivšeg kluba 113:93. Španjolski reprezentativac je upisao 23 koša i 13 skokova. Jimmy Butler je dodao 21, a Derrick Rose 20 koševa. Kod Lakersa koji su nastupili bez Kobe Bryanta istaknuli su se Wesley Johnson s 19 koševa i devet skokova, te Ed Davis s 13 koševa i 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je čudno zaigrati protiv kluba u kojem sam proveo šest godina. Čudno i neobično," kazao je Gasol.

//www.youtube.com/embed/z0n2WFRqIas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NY Knicksi su kod kuće izgubili od Washingtona 91:102 usprkos sjajnoj predstavi Carmela Anthonyja koji je ubacio 34 koša. Jose Calderon je dodao 16 koševa, no to nije bilo dovoljno za slavlje. U redovima Washingtona najefikasniji su bili John Wall sa 24 koša i 11 asistencija, te Bradley Beal sa 17 koševa.

NY Knicks - Washington 91:102

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio - Oklahoma City 106:114

Miami - Cleveland 101:91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago - LA Lakers 113:93

LA Clippers - Golden State 100:86

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo