KOŠARKAŠKI SVIJET U ŠOKU: / Nakon slavnog Tima Duncana NBA liga ostala bez još jednog velikog košarkaša

Image
Foto: AFP, JEFF ZELEVANSKY

Nakon što je potpisao jednodnevni ugovor s momčadi New York Knicksa, NBA zvijezda Amar’e Stoudemire (33) objavila je kraj svoje dugogodišnje karijere.

27.7.2016.
17:38
AFP, JEFF ZELEVANSKY
VOYO logo

New York Post piše kako je Stoudemire tijekom svoje karijere imao problema s koljenima zbog čega je obavio nekoliko operacija na oba koljena. Međutim, upravo su ga koljena izdala u njegovoj karijeri koja je mogla biti velika. Ovaj krilni centar koji je mogao igrati i na poziciji centra u NBA ligu je došao izravno iz srednje škole. Na draftu 2002. godine kao 9. izbor uzeli su ga Phoenix Sunsi, gdje je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu za najboljeg novaka u ligi.

ODLAZAK LEGENDE: Jedan od najvećih košarkaša svih vremena objavio kraj karijere

U prosjeku zabijao 18,9 poena

U ukupno 14 NBA sezona, Stoudemire je u prosjeku zabijao 18,9 (15 994 ukupno) i imao 7,8 skokova (6 632) u 846 odigrane utakmice u dresu Phoenixa, New Yorka, Dallas Mavericksa i Miami Heata. Šest je puta nastupao na All-Star vikendima dok je pet puta izabran u neku od All-NBA momčadi. Osmi srpnja 2010. godine dan je koji će Stoudemire zauvijek pamtit. Naime, toga dana u Madison Square Gardenu New York Knicksi su predstavili 211 centimetara visokog All-Star igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ELSA

Donio doigravanje u Madison Square Garden

Stoudemire je predvodio Knickse u doigravanju u prve tri sezone u "Velikoj jabuci" nakon nekeliko godina suše, a već u prvoj godini u Knicksima postao je i prvi igrač u posljednjih 14 godina koji je bio izabran u All Star petorku (nakon velikog Patricka Ewinga 1997. godine) zaradivši preko milijun i 600 tisuća glasova obožavatelja, a postavio je i rekord franšize ubacivši 30 poena u devet uzastopnih susreta. Međutim, svoj najveći cilj, svoj najveći san, nije uspio ostvariti. A on je bio NBA prsten s Knicksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moje će srce zauvijek ostati u 'Velikoj Jabuci'

"Želim zahvaliti Jamesu Dolanu, Philu Jacksonu i Steveu Millsu na ovom ugovoru kojim su mi omogućili da se oprostim kao član New York Knicksa“, izjavio je 33-godišnji Stoudemire i dodao:

“Došao sam u New York 2010. godine kako bih pomogao oživjeti klub i to je upravo ono što smo učinili. Camelo Anthony, Phil i Steve su nastavili taj izazov i sudeći po ovoljetnim prinovama, ekipa će se ponovo vratiti u doigravanje. Iako me je moja karijera vodila kroz mnogo klubova diljem lige, moje će srce zauvijek ostati u Velikoj Jabuci. Jednom Knick, zauvijek Knick“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je nakon odlaska Tima Duncana, NBA liga je ostala bez još jednog košarkaša koji je potencijalni član košarkaške Kuće slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo