KOŠARKAŠKI SVIJET JE NA NOGAMA: / Lakersi stvaraju supermomčad, krenuli su po najboljeg košarkaša današnjice

Image

Los Angeles Lakersi krenuli su u stvaranje supermomčadi.

21.6.2017.
15:08
VOYO logo

Lakersi su u Brooklyn Netse poslali talentiranog razigravača D'Angela Russella i centra s očajnim ugovorom Timofeja Mozgova za Brooka Lopeza i 27. izbor drafta, javlja ugledni američki Yahoo Sports.

Image
Foto: AFP, Harry How
Image
Foto: AFP, Harry How

SUPERMAN ODLETIO IZ RODNOGA GRADA: U NBA ligi obavljen prvi veliki trade ovoga ljeta

To je, tvrdi NBA insajder i renomirani košarkaškim američki novinar poljskog podrijetla Adrian Wojnarowski koji piše za Yahoo Sports, prvi korak u velikom planu Lakersa u stvaranju supermomčadi. A veliki plan se zove - LeBron James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sad se otvorio prostor u salary capu za dovođenje Jamesa sljedeće sezone, što je cilj nekad najbolje momčadi svijeta. LeBron, najbolji košarkaš današnjice, poslovno je vezan s Los Angelesom u kojem je u studenom 2015. kupio i luksuznu kuću u vrijednosti 20 milijuna dolara, a Lakersi u tome vide priliku za njegovo dovođenje sljedeće godine kao slobodnog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije LeBron jedino renomirano košarkaško ime koje žele dovesti u "žuto-ljubičasti dres". Društvo iz Kalifornije želi dovesti i beka Indiane Paula Georgea. Wojnarowski piše kako Lakersi žele Georgea dovesti sljedećeg ljeta kao slobodnog igrača.

George je odrastao u Los Angelesu gledajući Kobea Bryanta. Bryanta na košarkaškim parketima diljem Amerike više nema, ali ima njegove ostavštine. Već su počeli pregovori Lakersa i Indiane, momčadi u kojoj je George najveća zvijezda, ali u kojoj, kako Yahoo Sports tvrdi, više ne želi igrati. Obećao je Lakersima da će karijeru nastaviti kod njih, u svom rodnom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i da je bivši centar Lakersa Dwight Howard promijenio klub. Atlanta će za njega dobiti centra Milesa Plumleeja i šutera Marca Belinellija, te izbor u drugoj rundi drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo