Dan za povijest: Pao je veliki Michael Jordan!

Kobe Bryant sinoc je nadmasio jednog od svojih idola i postao je treci najbolji strijelac NBA lige svih vremena.

15.12.2014.
9:42
VOYO logo

Danas 36-godisnji Bryant sada ima 32.310 postignutih koseva, dok je Jordan ostao na 32.292 kosa. Bryantu je protiv Minnesote trebalo svega devet koseva da bi prestigao Jordana.

Na pocetku susreta nije ga isao sut i pogodio je tek jedan od prvih pet pokusaja prema kosu, ali kasnije je proradio i na kraju je zavrsio sa sutom iz igre 7-20, te 10-13 sa slobodnih bacanja. Po broju postignutih koseva ispred Bryanta ostali su tek Kareem Abdul Jabbar (38.387) i Karl Malone (36.928).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cestitam Kobeu na postignucu. On je ocito sjajan igrac sa snaznom igrackom etikom i ima jednako snaznu strast prema kosarci. Uzivao sam gledajuci kako se njegova igra razvijala tijekom godina i veselim se tome da vidim njegovo sljedece postignuce", rekao je legendarni Jordan, aktualni vlasnik Charlotte Hornetsa, cije je poteze Bryant vjesto kopirao tijekom godina.

//www.youtube.com/embed/4IhovNcDHgY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je uopce cast sto sam ovako dugo opstao u ligi. Zahvalan sam sto uopce imam priliku dalje nastupati. A Jordan...Zna on vrlo dobro koliko sam od njega naucio. I od drugih legendi, ali od njega posebno", komentirao je Bryant poslije utakmice u kojoj je domace Timberwolvese predvodio Shabazz Muhammad s 28 poena i 9 skokova.

Sestu uzastopnu pobjedu sinoc je upisao Oklahoma City Thunder koji je sa 112:88 savladao Phoenix Sunse. Dok su Russell Westbrook i Kevin Durant bili ozlijedeni Thunder je bio na omjeru pobjeda i poraza 3-12, ali njihovim se povratkom na parket sve preokrenulo. Trenutno je Thunder na omjeru pobjeda i poraza 11-13 i nadomak je pozicija koje vode u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook je Sunsima ubacio 28 poena, uz 8 asistencija i 8 skokova, Durant je dodao 23, dok je kod Phoenixa najbolji bio Gerald Green s 15 poena.

//www.youtube.com/embed/wawPDhmsq9Q

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci San Antonio Spursi slavili su na gostovanju kod Denvera 99:91 predvodeni Kawhijem Leonardom koji se vratio u sastav nakon sto je prethodne dvije utakmice propustio zbog ozljede desne sake. Zabio je Leonard 18 poena i upisao je rekordnih u karijeri sest blokada. Veliku pomoc imao je u Timu Duncanu i Manuu Ginobiliju koji su svaki ubacili po 15 poena, dok je najefikasniji igrac porazenih Nuggetsa bio Arron Afflalo s 31 poenom.

Dvije utakmice sinoc su odlucene u produzetku, a obje su dobili gosti. Toronto je pobijedio New York 95:90, dok je Golden State savladao New Orleans 128:122. Kyle Lowry vodio je Raptorse do pobjede sa 21 poenom i 11 asistencija, dok Knicksima nisu pomogla ni 34 poena Carmela Anthonyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nevjerojatnu 16. uzastopnu pobjedu Warriorsa najzasluzniji su Stephen Curry s 34 poena, te Klay Thompson s 29 poena.

//www.youtube.com/embed/iar7XTaNS2Q

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo