KONAČNO, DOČEKALI SMO I TAJ DAN: / Legendarni Toni Kukoč uvršten u NBA Kuću slavnih. Već je odavno trebao biti tamo

Image
Foto: Profimedia

Trostruki je osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima, trostruki europski prvak s Jugoplastikom, svjetski i dvostruki europski prvak

16.5.2021.
19:06
Profimedia
VOYO logo

Nakon sedam dugih godina čekanja jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, objavila je u nedjelju ova organizacija.

Trostruki osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. - 1998.) trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. - 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

May 6, 2021: The Bulls starting lineup in 1998 are, from left, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Michael Jordan, Ron Harper and Toni Kukoc.,Image: 609730191, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

U generaciji 2021. od NBA igrača uvršteni su dvostruki prvak s Miami Heatom Chris Bosh, nekadašnji kapetan Boston Celticsa i osvajač NBA prstena Paul Pierce, četverostruki najbolji obrambeni igrač lige Ben Wallace i Chris Webber. Od NBA trenera su se na popisu našli legenda Celticsa Bill Russell koji je već odavno u Kući slavnih kao igrač, trostruki NBA finalist Rick Adelman te posthumno Cotton Fitzsimmons. U Kuću slavnih ulazi i trener dvostrukih NCAA prvaka Villanove Jay Wright.

Od košarkašica novim članicama Kuće slavnih postaju Yolanda Griffith i Lauren Jackson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo