'Hrvatska igra sve bolje i bolje, ali i dalje imamo jedan problem!'

Dečki su zaista zaslužili pohvale za ovakvu hrabru pobjedu u produžecima.

9.9.2013.
11:04
VOYO logo

Ovoga nas je puta do pobjede vukao Bojan Bogdanović, pa čak i u razdobljima igre kad on nije toliko pogađao, jedan dio drugog poluvremena, imali smo aktivan rezultat - dva, tri poena zaostatka. Mislim da je za to zaslužan Jasmin Repeša koji je postavio zonsku obranu i potpuno paralizirao Slovence.

Slovenske najbolje šutere smo čuvali na pravi način i ono što je bitno, spriječili smo to njihovo trčanje, igru na otvorenom terenu, gdje su Slovenci najjači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma utakmica je taktički bila postavljeno odlično i ono što veseli - pobijedili smo na hrabrost i znanje. Što se tiče nositelja naše igre, Tomić je imao 15-ak skokova, imao je i dosta promašenih šuteva, ali je i nekoliko puta odlično asistirao u strašno bitnim situacijama. Spomenuo bih i Rudeža koji je u najznačajnijim trenucima u produžetku dao te dvije vrlo važne trice, kad nitko drugi nije mogao pogoditi...

Ono što je problem koji bode u oči, je da u napadu i dalje igramo vrlo predvidljivo i ako želimo doći do šestog mjesta koje nas vodi na Svjetsko prvenstvo, moramo to poboljšati. Dakle, naše akcije moraju biti još smislenije, moramo igrati puno brže, što manje zaustavljati loptu i ako to popravimo, možemo doći do visokih dometa. Ali ono što je najbitnije je da se dižemo i da igramo sve bolje iz utakmice u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mi je samo što ova utakmica nije odlučivala. Odlučit će zapravo današnji okršaj sa Češkom, koju moramo pobijediti da bi prošli dalje.

Istina je da sada lakše dišemo, imamo više samopouzdanja i to nam daje optimizam da možemo pobijediti, ali ne ttreba zaboraviti da je Češka razbila Gruziju i da je potencijalno vrlo neugodna i dobra momčad. Pa Česi su namučili i Slovence, igraju brzu košarku, iznimno dobro koriste Veselog koji igra u NBA-ju, ali i sve ostale svoje igrače. Jedno je sigurno - opet će biti teško, ali moramo dalje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo