KAKAV PREOKRET RAPTORSA ZA KORAK DO POVIJESTI: / Toronto najboljoj momčadi Istoka napravio što još nitko nije ove sezone

Image
Foto: Profimedia

Milwaukee ove sezone još nije doživio tri poraza zaredom, a potpisnik sva tri ista je momčad

24.5.2019.
8:23
Profimedia
VOYO logo

Iako su utakmicu otvorili s 4:18, a u trećoj četvrtini gubili i 51:63, Toronto Raptorsi pronašli su način da treći put u nizu "skinu" Milwaukee. A to znači da će u noći sa subote na nedjelju imati meč-loptu na domaćem terenu za veliko finale s Golden Stateom. Za, pardon, povijest jer tako daleko još nikad nisu otišli.

Milwaukee, pak, ove sezone još nije doživio tri poraza zaredom, a potpisnik sva tri ista je momčad. A potpisnik te momčadi, dakako, zove se Kawhi Leonard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek šesti u povijesti

"Nisam uplašen trenutka. To je ono za što se spremam tijekom ljeta", rekla je prva Torontova violina koja je s 35 poena, devet asistencija i sedam skokova to potvrdila još jednom ako je itko uopće još sumnjao.

"On je već čudesno igrao u doigravanju sa Spursima. On želi loptu, želi igrati i donosi prave odluke", dodao je trener Raptorsa Nick Nurse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je postao tek šesti igrač u povijesti doigravanja koji je prije finala odigrao barem sedam utakmica s minimalno 35 poena. Prije njega to su napravili tek Elgin Baylor (1961.), Bernard King (1984.), Michael Jordan (1989., 1990., 1992.), Hakeem Olajuwon (1995.) i LeBron James (2009., 2017., 2018.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je naš superstar", pohvalama se priključio Kyle Lowry (17 p) koji je zajedno s VanVleetom (21 p - sedam trica ) "dao ruku".

U večeri u kojoj je izabran u najbolju momčad Lige Giannis Antetokounmpo još je jednom zakazao, ako se to može "prišiti" nekome tko je brojao do 24 poena. Međutim, The Greek Freak potrošio je za njih 18 lopti, a promašio je čak pet slobodnih bacanja od devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo odustati, čovječe. Najbolja smo momčad u Ligi, nećemo odustati i ne možemo odustati. Idemo se vratiti u Milwaukee", poručio je navijačima možda i uskoro najbolji igrač sezone.

NBA, finale Istoka, peta utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 99:105

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo