KAD TOMIĆ NE ŽELI: / Evo što kaže Petrovićev mogući džoker o igranju za Hrvatsku

Image
Foto: Screenshot/YouTube
22.4.2016.
19:21
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Hamilton, 26-godišnji centar Valencije, jedno je od 26 imena koji konkuriraju za nastup na turniru u Torinu kroz koji će Hrvatska pokušati dohvatiti Rio de Janeiro. Riječ je o bivšem Ciboninom igraču (2012.) čija je majka Hrvatica, a koji je i ranije izražavao želju za nastupom pod hrvatskom zastavom.

Petrović bira između trojice stranaca

"Na izborniku je da odabere najbolju momčad, no za mene je ovo velika čast. Vidjet ćemo što će biti u iduća dva tjedna kada bude određen konačan popis igrača", kazao je Hamilton za španjolsku novinsku agenciju EFE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Fibinim pravilima Hamilton se vodi kao stranac, a samo jedan takav može biti u reprezentaciji. Na uobičajeno 'tankoj' poziciji razigravača tu konkuriraju Oliver Lafayette i Dontaye Draper, no uz izostanak Ante Tomića, nominalno prvog centra reprezentacije koji se ne želi odazvati akciji, Hamilton može biti dobro rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ondje mi je obitelj. Oduševljeni i uzbuđeni što postoji mogućnost da zaigram za reprezentaciju", zaključio je igrač koji je od sezone 2013/14 do aktualne nastupao i za tri NBA kluba (Charlotte, Miami, Minnesota).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo